Herrar
Sponsor Ahlafors Bryggerier

IFK Kungälv vände och vann finalen av KOSA Euro cup 2010 på straffar
2010-09-26

Att Vodnik hade ledningen med hela 3-0 bekom inte IFK Kungälv. Laget vände på matchen och vann till slut på straffar.

Ingen åskådare på plats kunde väl tro att Vodnik skulle tappa sin så säkra 3-0 ledning som man skaffat sig under första helvlek, alla utom då spelarna i IFK Kungälv.
Vodnik tog ledningen med 1-0 i 7min genom Aleksandr Antonov. 2-0 kom i 11min Evgeniy Dergaev och samme man gör även 3-0 i 21min. Då trodde nog de flesta att det blir rysk finalseger även i år.
Men IFK Kungälv ville annat och Fredrik Brandin kan reducera till viktiga 1-3 strax innan paus.

Med den psykologiska fullträffen i färskt minne kom Kungälvarna ut i andra halvlek och dominerade stort.
Laget gör 2-3 i 32min på straff genom Mikael Lindberg. Men tredje och sista målet kom inte förrän i sista spelminuten av ordinarie matchtid. Då lyckas Daniel Gratjov kvittera på hörna till 3-3. Under de tilläggsminuter som domaren lagt till blev det inga mål. Därför kom KOSA Euro Cup 2010 att avgöras på straffar.
Där visade det sig åter igen att Kungälvskillarna hade nerverna i styr. Laget sätter alla sina tre straffar medans Vodnik missar en av sina. Dämed var det IFK Kungälv som stod som slutsegrare.

Vi gratulerar IFK Kungälv till segern i KOSA Euro Cup 2010.