KOSA Euro Cup
Bandy
24-26 sept 2010
Herrar
Sponsor Honda Magnussons Bil

Presentation - GAIS Bandy
2010-04-14

Presentation av göteborgslaget GAIS Bandy.

Det väckte en hel del uppståndelse i de västkustska bandykretsarna när det inför säsongen 2005-2006 meddelades att nyuppflyttade SK Höjden bytt namn till Gais Bandy. Förberedelserna för detta hade startat ett år tidigare, men nu var överflyttningen av Höjdens a-lag ett faktum.

Gais tog Höjdens plats i näst högsta serien. Från Gaishåll menade man förstås att denna blandning av gammalt och nytt i Gais Bandy, och uppgörelsen med Höjden, var en sund och förnuftig lösning.

Efter dessa, i mångas ögon kontroversiella, turer har Gais Bandy gjort det mesta rätt. Man har lyckosamt exploaterat Gais varumärke; attraherat storstadens sponsorpengar och fått uppmärksamhet från Gais hängivna fotbollsupportrar. Framförallt har klubben åstadkommit bandybanan på Heden – med bästa möjliga kommunala uppbackning, i sann Göteborgsanda, och med gott ekonomiskt utbyte för föreningen.

Senaste säsongen slutade man på 2:a plats i den södra allsvenskan med elitseriekval mot IFK Kungälv som grädde på moset. Men tyvärr för Gais del var Kungälv numret för stort och laget för försöka att nå högsta serien ytterligare en säsong.

Laget har nu lyckats knyta till sig ett mycket duktigt nyförvärv i anfallaren Tony Eklind samt en världsspelare i Magnus Muhrén från Sandviken inför kommande säsong vilket kan göra skillnden på allsvensk bandy mot spel i elitserien.

Annons