Nordic Christmas Cup 2013
Ishockey
27 - 29 dec 2013
F16

Dag 2 - Sammanfattning
2013-12-29

Norge och Stockholm finalklara (samt förändring gällande övriga matcher finaldagen).

Efter de tre avslutande gruppspelsmatcherna (där Norge slog Stockholm 4-1 och Södermanland 4-0 med en vinst för UpplandTvå över Uppland med 3-0) stod det klart att semifinalerna skulle spelas mellan Norge-Uppland samt UpplandTvå-Stockholm.

I den första semifinalen tog tyngd och erfarenhet ut sin rätt och Norge gjorde processen kort mot Uppland och vann helt rättvist med 5-0 efter en imponerande första period. Uppland som har turneringens yngsta lag skall dock ha all heder av sin insats.

I semifinal två bjöds vi på turneringens hittills största skräll där Stockholm vann en extremt jämn och kampfylld match med 1-0. Stor matchhjälte blev till slut Stocholms lagkapten Felicia Linder som med ett fint handledsskott avgjorde matchen med bara 4 sekunder kvar.

Det innebär att vi imorgon 11.30 får se en final mellan Norge och Stockholm följt av en bronsmatch mellan UpplandTvå och Uppland 13.00.

OBS! Turneringsledningen har beslutat sig för att låta de 3 lag som inte spelar final mötas i en "miniserie" med 2x15 matcher. 13.00 spelar alltså UpplandTvå mot Uppland (den matchen räknas som bronsmatch). Därefter spelar UpplandTvå mot Södermanland och vi avslutar sen med matchen Södermanland-Uppland.

Annons