Nordic Christmas Cup 2013
Ishockey
27 - 29 dec 2013
F16

Dag 1 - Sammanfattning
2013-12-29

Första dagen bjöd på många jämna och välspelade matcher.

Nordic Christmas Cup 2013 är officiellt igång!

Södermanland inledde turneringen med att slå Uppland med 2-1 i en jämn match där ett stenhårt slagskott i powerplay från Emmie Johansson blev avgörande. UpplandTvå presenterade sig sen genom att först slå Stockholm med 4-1 (där Moa Wernblom blev tvåmålsskytt) och därefter Södermanland med 5-0. I en jämn och välspelad match som böljade fram och tillbaka slog därefter Stockholm ett i slutet ganska tröttkört Södermanland med 3-1. Stockholm fick sen se sig besegrade av Uppland med 2-1 i en match som var väldigt jämn och fartfylld. 

Dagen avslutades sen med två matcher för Norska U18 landslaget. I den första fick vi se turneringens hittills bästa match där UpplandTvå efter mål av Celine Tedenby ändå till slut helt rättvist vann med 1-0. I dagens sista match lyckades Norge till slut få hål på ett vilt kämpande Uppland (där Lina Jansson i mål räddade fantastiska 59 skott) och vinna med 2-0.

Överlag en fantastiskt rolig första dag där vi också noterar att en av turneringen absolut yngsta spelare - Leontine Almén i Uppland (Norrtälje) född 2001 - satte 3 raka straffar i alla Upplands matcher och var en bidragande orsak till de 3 bonuspoäng laget tog.

Vi ser nu fram emot dag 2!

Annons