28 - 29 dec 2012
Girls born 1997 and later

Vipers vinner Nordic Christmas Cup 2012
2012-12-29

Stort Grattis till Finland Vipers som vinner Nordic Christmas Cup 2012 efter straffar!

Efter en oerhört välspelad, intensiv och spännande final står till slut - efter 4 omgångar "Sudden Death" straffar - Finland Vipers som slutsegrare.

North Stars inledde målskyttet redan efter 16 sekunder genom Karin Åström dröjer det till 8.56 in på andra perioden innan Vipers Jessica Pajuniitty kan kvittera i powerplay. Resten av matchen innehåll många chanser men slutade mållös. Detsamma gällde sedan förlängningarna på 1 minut 4-4, 3-3 respektiv 2-2 vilket innebar att finalen fick avgöras på straffar (Sudden Death). Här blev Vipers Satu Parkusjärvi stor hjälte genom att sätta inte mindre än 3 raka straffar vilket till slut räckte till seger.

Satu Parkusjärvi blev också utsedd till Vipers bästa spelare medan priset i North Stars gick till målvakten Pauline Bergstrand.