Mästarcupen 2017
Fotboll
16 - 19 jun 2017
F14

Lagen har gått på nattvila
2017-06-17

En dag full med härligt solsken, välbesökta matcher och spänning in i det sista.

Efter en lite trevande natt och morgontimma, gjorde till slut solen sitt intåg över spelplanerna på Ilanda IP. Vädret har varit varmt för alla inblandade i Mästarcupen, men deltagarna ser ut att ha klarat av värmen väl under den första dagen. En dag med över 300 spelare som har spelat 24 matcher fördelat på fyra grupper är därmed tillända.

Många av matcherna har varit välbesökta och det tycker vi är kul att så många har tagit chansen att följa med sina lag till Värmland och Skåre för att supporta sina tjejer. Och för er som inte har möjlighet att närvara så går det utmärkt att följa alla matcher i realtid här på Cuponline. Vi har till och med en live-stream via Hertzöga BK's Facebook-sida där det går att följa matcherna som spelas på A-planen under cuphelgen.

Upplägget på cupen gör att det är första dagens spel som bestämmer andra dagens gruppindelning. Alla lagen får därmed möjlighet till fortsatt spel antingen i A-slutspelet eller B-slutspelet. I några av lördagens grupper var det de sista skälvande minuterna som avgjorde vilka lag som skulle gå vidare till A resp. B-slutspelet. Exempelvis spelade Norrstrand och Luleå/Notviken en direkt avgörande match om platsen i A, och det hela slutade med 1-0-vinst för Norrstrand efter ett sent mål och får därmed fortsätta spela vidare om platserna 1-8. Även hemmaklubben Hertzöga och Lindsdal kunde i sin avgörande match mot varandra haft möjlighet att få fortsätta cupen i A-slutspelet, men ett oavgjort resultat dem emellan samtidigt som övrigt resultat i gruppen gick emot fick till följd att bägge istället fortsätter i B-slutspelet.

Nu laddar vi batterierna för cupens fortsättning på söndagen. Kl 8.30 börjar vi med tre nya matcher, och vi önskar alla deltagare fortsatt lycka till i cupen och hoppas på en lika strålande dag när andra dagens spel äger rum.

Annons