Nordic Youth Trophy 2012
Icehockey
15 - 19 aug 2012
-98/-99
Färjestad BK Hockeyallians inbjuder till Nordic Youth Trophy 2012, ett internationellt idrottsevenemang för hockeyungdomar.

Tid: 15-19 augusti 2012
Arrangör: Färjestad BK Hockeyallians
Plats: Värmland, Sverige

Nordic Youth Trophy är en unik försäsongscup och ett evenemang med stora ambitioner för ungdomshockeyn. Vi vill att förutsättningarna för en växande hockeyidrott ska förbättras och utvecklas. Det gör vi bland annat genom att bygga en gemensam mötesplats där barn och ungdomar från olika delar av världen och deras ungdomsledare får träna, utvecklas, tävla och framförallt ha roligt ihop.

I pilotomgången 2011 deltog 36 lag på 6 olika spelplatser i Värmland och samtidigt genomfördes ett utvecklingsläger för tjejer, Nordic Girl Power Camp. Nu växer turneringen till två åldersgrupper och 60 lag, 10 spelplatser och flera tillhörande evenemang.

Det finns stora möjligheter att kombinera Nordic Youth Trophy med ett eget träningsläger för att förbereda laget inför turneringen. För ledare, föräldrar och medföljande kommer många olika aktiviteter och erbjudanden anordnas som utgör bästa möjliga avslutning på sommarsemestern.

Välkommen till Värmland och Nordic Youth Trophy 2012!