Gällande Elitcup(-98)skall spelarna vara födda 1998 eller senare. Gällande Standardcup(-99) skall spelarna vara födda 1999 eller senare. Vid specifika fall kan dispenser tillåtas.

I varje match får högst 22 spelare användas.(20 utespelare + 2 målvakter).

Svenska ishockeyförbundets regler för U15 lag gäller.

25 % regeln gäller för inlånade spelare.

Matchtid: Elitcup(-98) 2 x 20 min effektiv tid. Standardcup(-99) 3 x 15 min.
2 minuters uppvärmning där varje lag tilldelas 3 puckar för uppvärmning av målvakterna. 5 minuter paus mellan perioderna. Spolning mellan varje match. Ingen spolning i periodpauserna. Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler.
En time-out per lag och match är tillåten.

Seger ger segrande lag 2 poäng, oavgjord match ger vardera lag 1 poäng och förlorad match ger förlorande lag 0 poäng.

1. Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom antalet erövrade poäng.

2. Vid lika poäng avgör inbördes möte.

3. Vid lika poäng för två lag samt oavgjort resultat dem emellan avgör a: målskillnad, b: mest gjorda mål,( a och b = totalt från alla matcher i aktuellt grund- eller slutspel), c: flest vunna matcher, d: minst antal utvisningar i aktuellt grund- eller slutspel, e: lottning - deras placering.

4. Vid lika poäng mellan tre, eller flera lag, avgör dessa lags inbördes möten placering dem emellan, i en inbördes serie efter, a: poäng, b: målskillnad, c: mest gjorda mål.

5. Om flera lag, i p.4 har lika poäng, målskillnad samt gjort lika många mål avgörs deras placering enligt p.3 ovan.

Final- och placeringsmatcher spelas 2 x 20 min effektiv tid i Elitcup(-98) och 3 x 15 min effektiv tid i Standardcup(-99). Uppvärmning och pauser är lika som i kvalificeringsspel och play-off spel. Vid oavgjort resultat efter full tid så gäller 5 min sudden. Är det fortfarande oavgjort efter sudden så avgörs matchen på straffar. Varje lag får då lägga 3 straffar var med olika straffskyttar. Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar så blir det sudden-straffar och då får man använda någon av de tidigare straffskyttarna.

Vid eventuella protester så ska de lämnas in senast 20 minuter efter avslutad match.
Kostnaden för en protest är 500 SEK och återbetalas om protesten godkänns.