Tyresö Open 2013
Icehockey
29 - 31 mars 2013
U14
Sponsor Ballingslöv i Bromma

Tyresö Open 2013

Information

TYREÖ OPEN 2013
Det sägs att det är ofint att vinna sin egen cup och det ligger nog lite i det. Nu föll det sig ändå så att THH Stars drog det längsta strået efter tre härliga hockeydagar men med handen på hjärtat kan vi konstatera att det fanns gott om vinnare både i och runtom Tyresö Ishall.

Vi kan konstatera att cupen innehöll tio väldigt jämna lag varav sex var inhemska medan fyra kom från Finland. Det var riktigt livat på läktaren under de allra flesta matcherna och underhållningsvärdet var stort. Vi körde med tredomarsystem och med facit i hand känns det som ett klokt beslut. Conny Ringman och hans mannar skötte uppdraget med den äran i alla cupens händelserika matcher.

Efter gruppspelet låg vårt egna lag THH Stars i topp i ena gruppen tack vare bättre målskillnad än Kumla Hockey. I den andra gruppen vann HC Lidköping/Grästorp alla sina fyra matcher och framstod som favoriter till slutsegern men även Vallentuna Hockey såg starka ut. Båda grupperna präglades dock av jämnt och tufft spel varför slutspelet hade alla möjligheter att bli en öppen och spännande historia.

Efter kvalmatcher till kvartsfinalerna där vårt egna THH Titans föll mycket snöpligt på straffar mot Leki Hockey avslutades dag två med de fyra kvartsfinalerna. Kumla vann övertygande mot Rauman Lukko, Brynäs IF vann en tuff batalj mot Vallentuna Hockey, THH Stars vann mot Blues Black och kvällens sista match bjöd på en oväntad skräll där Leki Hockey återigen vann på straffar och nu mot starka Lidköping/Grästorp.

Semifinalerna stod därför mellan fyra lag som i grundspelet var i samma grupp. Lottningen föll dessutom så att det var gruppettan THH Stars mot 2:an Kumla Hockey och 3:an Bryäs IF mot 5:an Leki Hockey! Samtidigt blev det klart med placeringsmatcher för övriga lag.

Semifinalen mellan THH Stars och Kumla Hockey var riktigt tät. I gruppspelet hade Kumla kvitterat Stars 1-0 ledning med bara tretton sekunder kvar. Nu Höll dock Stars undan och vann med 3-1. I den andra semin var Brynäs alldeles för starka för Leki och den matchen slutade 4-0.

Bronsmatchen mellan Kumla och Leki var svårtippad på förhand. Leki såg lite sega ut mot Brynäs men nu kom de ut med ny energi samtidigt som Kumla verkade lite knäckta över att ha förlorat sin semifinal. Leki vann bronsmatchen med 4-1 och man gjorde det fullt rättvist.

Finalen blev en riktig rysare. Som värdar hade vi något större stöd från läktaren men Brynäsklacken höll igång ordentligt och överröstade THH:s motsvarighet till en början. THH Stars fick dock en bra start och tog ledningen med 1-0 redan efter två och en halv minut. Stars lyckades även utöka ledningen till 2-0 och just då såg Brynäs lite missmodiga ut. I motgång prövas karaktären på spelarna och där finns det inget att klaga på hos Brynässpelarna för strax före paus reducerade man och direkt i inledningen av andra perioden kom kvitteringen. Nu var det ställningskrig och när lagen bytte chanser med varandra var det endast de två utomordentligt duktiga målvakterna som höll siffrorna nere. Med sex minuter kvar gör dock THH Stars 3-2, ett mål som skulle visa sig räcka till segern. Brynäs tryckte på men lyckades aldrig få till någon kvittering och THH Stars går faktiskt obesegrade genom turneringens tre dagar.

Här kan du se ett litet fotogalleri från helgen: http://www.sportnik.com/group/26521/gallery/galleryId/34380

Som avslutning ber vi att få tacka alla besökande lag och era medföljande familjer och vänner. Det var riktigt härligt att se så många glada och hockeyintresserade människor hos oss i Tyresö och vi hoppas att ni alla är sugna på att komma tillbaka nästa gång vi skickar ut en cupinbjudan! Vi har även noterat att det är många som har följt matcherna via Live Arena och vi passar på att tacka Jesper som ägnat mer eller mindre hela påskhelgen bakom filmkameran!


////

Tyresö Open Status February 17, 2013

The Tournament is now full with a fantastic set of teams ready to play! Four teams from Finland and four teams from different parts of Sweden, plus the two host teams = we are set for some great hockey for three days in Tyresö Ishall!


Welcome to Tyresö ishall players, leaders, families and other hockeylovers!

/Peter Kjerfve

///

Härmed har Tyresö Hanviken Hockey Team 99 nöjet att inbjuda Er till en tredagars hockeycup över Påskhelgen 2013! (for an English invitation please see under "Nyheter"

Nivå
Medel/Svår (AA/AAA).
Vi jobbar för att få lag från Finland, Tjeckien och Norge till cupen.

Tid
29-31 mars 2013, tre hela dagar. Vi räknar med att börja kl 08:00 på långfredagen och avsluta kl 20:00 på påskdagen.

Plats
Tyresö Ishall, Tyresövallen

Cuponline
Vi kommer använda Cuponline för resultatrapportering och kommunikation inför och under cupen.

Spelform
Tio lag delas in i två grupper som spelar varsin rak serie. Därefter slutspel och placeringsmatcher för alla lag. Minst sex matcher per lag. Detaljerna presenteras när vi närmar oss cupdags.

Tävlingsbestämmelser
Matcherna spelas 2 x 15 minuter. Regler enligt Mitt i Cupen. Mer detaljer om reglerna publiceras på Cuponline.

Spelartruppen
Spelarna ska vara födda 1999 eller senare. Inga överåriga spelare tillåts.

Mat som ingår
Mellis och lunch fredag, lördag och söndag
Middag fredag & lördag.

Avgifter
Anmälningsavgiften om 4 000 kr betalas senast 2012-12-20 till bankgiro 5857-3361, mottagare Tyresö Hanviken Hockey Team 99.

Spelaravgift 700 kr/spelare (minst 17 spelare), inkluderar 4 ledare, betalas senast 2013-02-25.

Boende
Vi hjälper inresande lag att ordna enklare boende i skolsal eller liknande till självkostnadspris. Vi förmedlar också kontakter till närliggande hotell och vandrarhem.

Anmälan
Sker via e-post till: pkjerfve@gmail.com, så snart som möjligt.
Om fler än 10 lag anmäler sig till cupen förbehåller sig THH Team 99 rätten att välja lag för att få en geografisk spridning på deltagande lag.

Betalning till:
Tyresö Hanviken Hockey Team 99
Bankgiro 5857-3361


Med vänliga hockeyhälsningar

Peter Kjerfve
e-post: pkjerfve@gmail.com
tel: 0709-471145
Tyresö Hanviken Hockey Team 99
http://www.sportnik.com/group/26521

Cup is finished

The Cup finished 2663 days ago.

Finals

Home Team Guest Team Result
Kumla
Kumla Hockey vs Leki Hockey D-99 1 - 4
THH Stars
THH Stars vs Brynäs IF 3 - 2

Gallery