Matchtider 2 x 12 minuter, max 5 minuters paus.

Enligt Svenska Fotbollsförbundets tillämpliga delar. Alla matcher spelas med 3:ans boll.

Poäng
3 poäng för seger, 1 poäng för oavgjort, 0 vid förlust.

Walk over
Lag som inte finns på plats klar för spel på utsatt tid förlorar matchen på walk over. Vid walk over gäller 3 poäng och 3-0 i målskillnad till vinnande lag.

Inspark
Inspark sker på valfritt sätt inom straffområdet, från liggande boll eller från målvaktens händer.

Inkast
Om en spelare utför ett inkast på ett tekniskt felaktigt sätt, skall samma spelare få möjlighet att göra om inkastet.

Spelarbyten
Spelarbyten får ske vid avbrott i spelet, dock endast från lagledarbänken, efter klartecken från domaren.

Finalspel
Vid oavgjort resultat i finalspelet så gäller förlängning 2x5 minuter. Under förlängningen gäller ”Golden Goal”. Har matchen inte avgjorts efter förlängningen läggs straffomgångar om 5 straffar med nya straffläggare tills matchen avgjorts. ”Golden Goal” även vid straffläggning med nya straffläggare (detta för att hålla tidschema).

Numrering av spelare
Alla spelare skall vara numrerade och lagkaptenen skall bära armbindel.

Protest
Skall vara skriftlig och lämnas till sekretariatet senast 30 minuter efter avslutad match. Protestavgift på 300:- inlämnas samtidigt och återfås om protesten godkänts.

Matchdräkt
Vid samma färger på matchdräkt byter bortalaget matchdräkt. Ta med reservdräkt eller västar.

Spel till egen målvakt
Bakåtspel till målvakt tillåts, dvs målvakten får ta bollen med händerna.

Frilägesutvisning
Regeln gäller inte.

Time-out
Ingen time-out tillåts.

Gruppspel
Lagen spelar i två grupper som sedan slås ihop till en finalomgång, där alla lag får spela en match till. Om flera lag hamnar på samma poäng gäller följande:
1. Målskillnad
2. Flest gjorda mål
3. Inbördes möte
4. Lottning

Finalspel
Finalspelet sker enligt 1orna i gruppen gör upp om 1a och 2a plats, 2orna i gruppen om 3-4 plats. Övriga lag lottas till en match till mot ej placeringspelande lagen.