Tävlingsbestämmelser för Maskincentrum cup 2011

Matchtider 2 x 20 minuter, max 5 minuters paus.

Regler: Enligt Svenska Fotbollsförbundets tillämpliga delar.
Alla matcher spelas med 4:ans boll.

Poäng: 3 poäng för seger, 1 poäng för oavgjort, 0 vid förlust.

Walk over: Lag som inte finns på plats klar för spel på utsatt tid förlorar matchen på
walk over. Vid walk over gäller 3 poäng och 3-0 i målskillnad till vinnande lag.

Inspark: Inspark sker på valfritt sätt inom straffområdet, från liggande boll eller från
målvaktens händer.

Inkast: Om en spelare utför ett inkast på ett tekniskt felaktigt sätt, skall samma spelare få möjlighet att göra om inkastet.

Spelarbyten: Spelarbyten får ske vid avbrott i spelet, dock endast från lagledarbänken, efter klartecken från domaren.

Finalspel: Vid oavgjort resultat i finalspelet så gäller förlängning 2x5 minuter. Under
förlängningen gäller ”Golden Goal”. Har matchen inte avgjorts efter förlängningen
läggs straffomgångar om 5 straffar med nya straffläggare tills matchen
avgjorts. ”Golden Golal” även vid straffläggning med nya straffläggare - detta för
att hålla tidsschemat.

Numrering av spelare: Alla spelare skall vara numrerade och lagkaptenen skall bära armbindel.

Protest: Skall vara skriftlig och lämnas till sekretariatet senast 30 minuter efter avslutad
match. Protestavgift på 300:- inlämnas samtidigt och återfås om protesten
godkänts.

Matchdräkt: Vid samma färger på matchdräkt byter bortalaget matchdräkt.
Ta med reservdräkt eller västar.

Spel till egen målvakt: Bakåtspel till målvakt tillåts, dvs målvakten får ta bollen med händerna.

Frilägesutvisning: Regeln gäller inte.

Time-out: Ingen time-out tillåts.

Gruppspel: Flickorna spelar en rak serie där alla möter alla. Om flera lag hamnar på
samma poäng gäller följande:
1. Målskillnad / 2. Flest gjorda mål / 3. Inbördes möte / 4. Lottning
Pojkarna spelar gruppspel i två grupper där samtliga lag går till slutspel.
Om flera lag i gruppspelet hamnar på samma poäng gäller följande:

Finalspel: Finalspelet avgörs enligt det spelprogram som görs

Prisutdelning: Prisutdelning kommer att ske vid två tillfällen på söndagen. För flickorna klockan 14:30 och för pojkarna cirka klockan 16:30. Observera att alla lags spelare
kommer att erhålla en medalj vid prisutdelningen och att vi vid detta tillfälle
delar ut All Fair priset till vinnande flick- respektive pojklag.

Till samtliga ledare: Varje lag håller med en linjeman per match. Lagledare är ansvarig för sina respektive spelare under cupen.

Cup policy: Toppning är förbjudet! Alla spelare skall spela lika mycket i möjligaste mån.