Niemi Hockey Challenge 3
18 - 20 apr 2014
boys 2000

Turnaussäännöt Niemi Hockey Challenge III 18.-20.4.2014 Oulussa

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton D1-junioreiden sääntöjä seuraavin muutoksin ja täydennyksin:

1. JOUKKUEET JA PELAAJAT Turnaukseen osallistuu 5 AAA+ ja 5 AAA -joukkuetta. Joukkueeseen voi ilmoittaa max.

18+2 pelaajaa.

2. PELIAIKA Peliaika on 3 x 15 min tehokasta peliaikaa. Kokonaisaika on 90 min. Mikäli aika ei riitä täysiin

peliminuutteihin, peli loppuu otteluohjelmaan ilmoitettuna aikana. Peliajan loppuminen ilmoitetaan joukkueille n. 2-

3 minuuttia ennen ottelun päättymistä. Välierät ja Finaalit pelataan 3*20 min ja kokonaisaika on 120 min. max.

1. ja 2. Erän välissä ei ole erätaukoa. 2. ja 3. erän välissä on normaalisti jään ajo ja 15 min. erätauko. Ottelu voidaan

aloittaa myös ennen otteluohjemassa ilmoitettua ajankohtaa, mikäli se sopii molemmille pelaaville joukkueille,

toimitsijoille ja tuomareille. Alkusarjan otteluissa ei aikalisä ole sallittu.

Pelisuunta vaihdetaan erien välillä.

Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan joukkue hävinneeksi

5 – 0.

3. PELITAPA Joukkueet pelaavat yksikertaisen sarjan jokaista joukkuetta vastaan. Varsinaisella peliajalla voitetusta

ottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 piste ja häviäjä saa 0 pistettä.

Mikäli kaksi tai useampi joukkue päätyy sarjataulukossa samaan pistemäärään, ratkaistaan sijoitus seuraavasti: 1.

Keskinäisten ottelujen pisteet 2. Keskinäisten ottelujen maaliero 3. Keskinäisten ottelujen tehdyt maalit 3. Kaikkien

turnauspelien maaliero 4. Kaikkien turnauksessa tehtyjen maalien määrä 5. Arpa

4. TUOMARIT Otteluiden tuomareina toimivat Oulun Jääkiekkotuomarit Ry:n nimeämät viralliset erotuomarit (2 kpl

/ottelu).

5. PELUUTUS Pelaajaluettelot on toimitettava järjestäjille 2 päivää ennen turnausta (16.4.). Aloituskokoonpanoa ei

tarvitse etukäteen nimetä.

Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnauksen aikana. Pelaajan edustus alkaa ensimmäisestä ottelusta, jonka

pöytäkirjaan pelaaja on merkitty. Tämä sääntö ei koske maalivahteja.

6. ERITYISSÄÄNNÖT Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa aina automaattisesti hänen sulkemiseen seuraavasta

pelistä. Jos sama pelaaja saa toisen ottelurangaistuksen turnauksessa suljetan hänet automaattisesti pois koko

turnauksesta.

7. TURNAUKSEN JURY JA VASTALAUSEET Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen.

Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa,

joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat Oulun Jääkiekkotuomarit Ry:n nimeämä

erotuomari, turnauspäällikkö sekä yksi joukkueenjohtaja kustakin turnaukseen osallistuvasta seurasta. Äänten

mennessä tasan, ratkaisee Oulun Jääkiekkotuomarit Ry:n nimeämän erotuomarin ääni.

8. TAPATURMAT Turnauksen järjestäjä ei ole vakuuttanut joukkueiden pelaajia, toimihenkilöitä eikä katsojia eikä

vastaa heille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista.

9. MUUTOKSET Turnauksen järjestäjällä ja turnauspäälliköllä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin

vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

10. TURNAUSPÄÄLLIKKÖ Turnauksen johtajana toimii järjestävän seuran nimeämä turnauspäällikkö.

11. KÄYTTÄYTYMISSÄÄNNÖT Kyseessä on lasten urheilutapahtuma. Joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden

käytöksen tulee olla esimerkillistä ja rehdin urheiluhengen mukaista. Myös katsojia pyydetään toimimaan

kannustavasti ja näyttämään lapsille hyvää esimerkkiä.

Oulun Kärpät D1 toivottaa kaikki tervetulleeksi turnaukseen.