Fotboll
23 - 27 jun 2014
U13
Sponsor Stadium

Det är Skånes fotbollsförbunds reglemente som gäller i turneringen. Vi kommer satsa på 3-domarsystem i alla matcher. Nolltolerans enligt Skånes fotbollsförbund gäller. Mer turneringsregler finns på www.laget.se/gifnike.

Speltid: 2 x 25 min i gruppspelet. Fr.o.m match nr 49 tillämpas straffar om det är oavgjort efter fulltid. Vid oavgjort vid fulltid i semifinal samt final tillämpas förlängning, 2x5 minuter, därefter straffar om lagen ej kan skiljas åt.

Spelplats: Turneringen spelas på Lomma IP:s 2 st konstgräsplaner

Spelartrupp: Max 16st i laguppställningen/match

Gult kort: Gult kort innebär att den bestraffade spelaren blir utvisad i minst 5 minuter beroende på närmaste spelavbrott efter dessa 5 minuter. Under dessa minuter spelar laget alltså med reducerat antal spelare på plan.

Utvisning: Skulle samma spelare få två gula kort i samma match
blir denna spelare utvisad. Denna utvisade spelare får inte ersättas i matchen vilket innebär att laget spelar med reducerat antal spelare resterande tid av matchen. Vid sådan lindrig utvisning blir spelaren automatiskt avstängd i lagets nästa match. Skulle en spelare direkt få ett rött kort anses detta som en grov utvisning. Denna utvisade spelare får inte ersättas i matchen vilket innebär att laget spelar med reducerat antal spelare resterande tid av matchen. Vid sådan grov utvisning blir spelaren automatiskt avstängd i lagets nästa match samt att tävlingsledningen har möjligheten att stänga av spelaren för ytterligare matcher i turneringen. Ledare som blir avvisad från den tekniska zonen under en match får inte leda sitt lag från den tekniska zonen under nästkommande match.

Skruvdobbar:. Spelare, som deltar i lag i åldersgrupperna 14 år och yngre, får ej spela i fotbollsskor med löstagbara dubbar, skruvdubbar.
Undantag: Fotbollssko med utbytbara dubbar av gummi, plast eller liknande mjuka material.
Antalet dubbar per sko får inte understiga tio och dessa ska ha en minimidiameter av 10 mm. Dubbarna får inte vara längre än 12 mm.