2002

TURNAUSSÄÄNNÖT (päivitetty 5.4.2013)
E2 AKTIA-KEVÄTTTURNAUS 7.4.2013
A-taso
Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja pelisääntöjä seuraavin tarkennuksin:
Ottelupöytäkirjat on tehty joukkueiden antamien pelaajalistojen mukaan. Mikäli niissä on muutoksia, on ne tehtävä kilpailutoimistossa 30 minuuttia ennen ensimmäistä ottelua.
Turnauksen virallinen kello on jäähallin seinällä oleva kello.
Peliaika on max. 2 x 15 minuuttia. Kokonaispeliaika on enintään 50 minuuttia. Joukkueen tulee olla valmiina vaihtoaitiossaan viisi minuuttia ennen ottelun alkua. Kokonaisaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Erätaukoja ei ole erien välissä.
Aikalisiä ei käytetä.
Aloituskokoonpanoa ei tarvitse etukäteen nimetä.
Pelaajan nimen tai numeron puuttuminen pöytäkirjasta ei oikeuta vastapuolta vastalauseeseen. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnausviikonlopun aikana.
Pieni rangaistus on 2 min.
Joukkueessa saa olla ns. yli-ikäisiä pelaajia SJL:n juniorisääntöjen sekä alueellisten määräysten mukaisesti. Yli-ikäiset pelaajat merkitään pöytäkirjaan "Y"-tunnuksella.
E2 –turnauksessa pelataan yksinkertainen alkusarja kussakin 3 joukkueen alkulohkossa (2 peliä per joukkue). Alkusarjojen pelien pisteet jaetaan siten, että voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä 0 pistettä.
Tämän jälkeen pelataan
sijoituspelit seuraavissa 3 jatkolohkoissa: 1. jatkolohkossa alkulohkojensa voittajat pelaavat sijoista 1-3; 2. jatkolohkossa alkulohkojen toiseksi sijoittuneet sijoista 4-6; 3. jatkolohkossa alkulohkojensa kolmanneksi sijoittuneet pelaavat sijoista 7-9.
Myös sijoituspeleissä pelien pisteet jaetaan siten, että voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) pisteen ja häviöstä 0 pistettä. Alkusarjassa saadut pisteet jäävät voimaan ja otetaan huomioon.
Kuten alkusarjoissa, myös jatkolohkoissa joukkueiden keskinäinen järjestys ratkaistaan seuraavasti:
1. Pisteet
3. Maaliero
5. Arpa
Kolme (3) parasta joukkuetta palkitaan.
Turnauksen vastalauseet käsittelee turnauksen jury, johon kuuluu turnauksen johtaja, hänen nimeämänsä edustaja, erotuomari sekä yksi edustaja molemmista osallisista joukkueista. Juryn päätös on lopullinen. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan jos vastalause hyväksytään.
Ottelutapahtumia koskeva kirjallinen vastalause on tehtävä 15 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseen allekirjoittaa joukkueenjohtaja.
Pelaajan saamat kaksi isoa rangaistusta (käytösrangaistus tai PRK) aiheuttavat automaattisesti yhden ottelun pelikiellon. Pelaajan saadessa ottelurangaistuksen hänet suljetaan automaattisesti turnauksesta.
Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa lähtökohtaisesti se joukkue, jonka nimi on peliohjelmassa mainittu toisena (= vierasjoukkue). Mikäli vierasjoukkueella on vain yhdenlainen pelipaita eikä paidan vaihtaminen ole siksi mahdollista, tällöin kotijoukkue on velvoitettu vaihtamaan pelipaitaa jos vaihtoehtoinen pelipaita on sillä olemassa. Joukkueet voivat myös yhteisestä sopimuksesta päätyä siihen ratkaisuun, että paitaa vaihtaakin kotijoukkue.
Turnauksen johdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä tilanteiden niin vaatiessa.
Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassaoleva vakuutus. Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista.