Svenska Ishockeyförbundets spelregler och nedanstående

Domare
Hämtas från Piteå IF (unga domare så visa hänsyn från ledare i lagen)

Matchtid, byten och laguppställningar
2 x 15 minuter. Alla spelar lika mycket. Hela femmor byter samtidigt efter 1,5 minuters spel.
Senast 30 minuter före matchstart skall matchprotokoll vara ifyllt och lämnat till cupkansliet (en trappa upp vid kiosken) Protokoll hämtas även där.

Utvisningar
1 minuts utvisningstid. Vid byte ersätts eventuell spelare i utvisningsbåset.

Övrigt
Offside och icing tillämpas. Tacklingar inte tillåtna.

Spelform
Gruppspelet genomförs i form av enkelserier, alla möter alla inom gruppen.
2 poäng för vinst, 1 poäng för oavgjort resultat och 0 poäng vid förlust.

Om två eller flera lag hamnar på samma poäng i gruppspelet avgörs placeringar genom
1) målskillnad, 2) flest gjorda mål, 3) inbördes möten, 4) lottning.

I B-slutspelet där alla möter alla får oavgjort förekomma. Här räknas en tabell ihop för placeringarna 9-12 samman med samma regler som ovan för gruppspelet.

Vid oavgjort resultat efter ordinarie speltid i lördagens kvartsfinal, semifinal och placeringskval 5-8 avgörs matcherna med straffslag, en omgång i taget. Alla utespelare i laget ska ha lagt varsin straff innan någon får lägga sin andra.

Vid oavgjort resultat efter ordinarie speltid i i söndagens matcher om placering 1-8 följer förlängning 4,5 minuter med sudden death. Om inget lag gör mål i sudden death avgörs matcherna med straffslag, enligt samma regler som ovan.

Öppen dialog mellan ledarna
En förutsättning i Mikael Renberg Cup är att alla spelare ska få spela lika mycket.
Vi uppmanar att ledarna för lagen som ska mötas träffas en kort stund innan matchen, till exempel i cupkansliet, för att redogöra hur ni tänker spela och byta - om det skulle vara så att ni till exempel inte har exakt antal spelare för två eller tre femmor.

Toppning/matchning är inte tillåtet!
Time out är inte tillåtet, inte heller att ta ut målvakten för att spela med sex utesepelare. Om arrangören misstänker att något lag bryter mot ovanstående regler måste laget lämna in ett exakt bytesschema för samtliga spelare i alla matcher.

Om protest önskas lämnas in kontaktas tävlingsansvarig. Avgift 500 kr för att ärendet ska behandlas. Protesten ska lämnas in senast 30 minuter efter avslutad match.

Vid tävlingsfrågor kontakta tävlingsanvarig. Fredag: Thure Lundkvist 070 – 52 70 461
Lördag och söndag: Craig Fletcher 070 – 28 25 421

Hjälp till att hålla omklädningsrummen och övriga gemensamma ytor rena och snygga och lämna dem i det skick ni finner dem.

För övriga frågor avseende praktiska saker kring arrangemanget hänvisas till Er lagvärd eller till cupkansliet, en trappa upp vi kiosken i ishallen!

Välkommen till en trevlig hockeyhelg i Piteå!