U 9 / Pojkar & Flickor födda 2004
Sponsor MittSverigevatten

Tävlingsform

Pojkklassen 20 lag
Under lördag spelas alla gruppspelsmatcher. Därefter vidtar ett slutspel i cupform med A och B slutspel..

Flickklassen 12 lag

Cupen är sanktionerad av Medelpads Fotbollsförbund.

Spelregler 5-manna
Svenska Fotbollförbundets Spelregler gäller i 5-manna serier med följande avvikelser:
1 Det skall vara inspark när bollen gått över sidolinjen (ej inkast). Bollen är i spel då den sparkats och rör sig. Den som utför insparken få ej spela bollen en andra gång förrän den vidrört eller spelats av en annan spelare. Motspelarna måste befinna sig minst 5 m från den plats där insparken utförs. Bollen får ej gå direkt i mål vid inspark ej heller via målvakten.

2 Utespelare får alltid spela bollen bakåt till egen målvakt och målvakten får ta upp bollen. Målvakten får rulla, kasta eller sparka ut bollen när bollen varit död (över kortlinjen) eller att målvakten tagit upp bollen vid tillbakaspel, bollen måste i dessa situationer alltid vidröras av annan spelare innan den går över mittlinjen. Bollen behöver ej studsa i marken innan målvakten kastar eller sparkar ut den. 4 sek regeln gäller ej. Bollen är i spel när den passerat målområdet. Sammanträdet rekommenderade att man som ledare inte skall ställa upp vid straffområdeslinjen med hela laget och stoppa bollen om målvakten inte klarar av att kasta eller sparka bollen över muren.

Laguppställning lämnas via Cuponline innan Cupstarten Lördag. Inga tillägg på laglistan är därefter tillåtna.

Obegränsat antal spelare får användas. Dispenser medges enligt följande: Max 2 överåriga per lag, som är högst ett år äldre varav 1 på planen vid match.

En spelare får inte spela i mer än i ett lag i samma åldersgrupp.
Brott mot dispensreglerna eller regeln om att ej spela i mer än ett lag i samma åldersgrupp innebär automatiskt förlust i aktuell match med 0-3. (Om inte ordinarie resultat redan är bättre)

I grundspelet gäller följande:
1. Lagens placering bestäms av uppnådda poäng:
3 poäng för vinst, 1 poäng för oavgjord samt 0 poäng vid förlust.
2. Står två eller flera lag på samma poäng blir målskillnaden
avgörande for placering.
3. Är målskillnaden lika räknas flest antal gjorda mål.
4. Därefter gäller inbördes möte
5. Kan lagen inte skiljas åt enligt punkterna 1-4 avgörs placering i grundspelet genom lottning

Slutspel i cupform:
Om slutställningen i cupspelet är oavgjord vid full tid avgörs
matcherna med golden goal dock längst 5 minuters förlängning därefter straffsparkar enligt följande:

1. Domaren förrättar lottning om vilket lag som inleder straffläggningen.
2. Lagen slår tre straffar vardera växelvis.
3. Är det därefter oavgjort slår lagen en straff vardera till det att ett av lagen står som vinnare.
4. Samma spelare får ej slå två straffar innan fem olika spelare slagit en straff.

Matcher
Samtliga matcher spelas på gräsplan. Vid mycket dåligt väder förbehåller vi oss rätten att flytta matcherna till närliggande grusplaner. Varje lag garanteras 4st matcher. Matchtid i gruppspel och slutspel är 2x15 minuter.

Protest
Protest skall ha inkommit till sekriteriatet senast 15 minuter efter matchens slut.
En avgift på 500 kronor skall samtidigt erläggas, vilken återfås vid godkänd protest. Tävlingsjuryns beslut kan ej överklagas.