16 deltagande lag. 4 grupper innehållande vardera 4 lag, där alla möter alla.

Samtliga lag får spela 3 matcher i gruppspelet och 2 placeringsmatcher.

Placeringsmatcher:
Alla lag spelar 2 placeringsmatcher.
Ettorna går till semifinal och därefter final eller match om tredjeplats, tvåorna spelar om plats 5-8 och därefter match om femteplats och sjundeplats osv.

I gruppspelet ger seger 2 poäng, oavgjort 1 poäng och förlust 0 poäng. Tabell sammanräknas enligt ordningen: poäng, inbördes möte, målskillnad, antal gjorda mål,insläppta mål, samt till slut lottning.

Vid oavgjort resultat i placeringsmatch gäller straffläggning. 3 straffar för vardera lag. Är det fortfarande oavgjort gäller sudden straffar.

Matcherna spelas på halvplan. En sarg sätts upp på mittlinjen.
Grundspel 2*12 minuter effektiv tid och 90 sekunders byten. Semifinaler och final spelas 2*15 minuter. Spolning efter var annan match.

Avblåsning endast vid mål, målvaktsblockering, puck utanför sarg samt grov förseelse. Självklart visar vi respekt för domare och matchfunktionärer.

Vi vill även informera om följande riktlinjer för match i Best in West 2013

Innan nedsläpp i varje match ska lagkaptener för respektive lag skaka hand med varandra och med domare. Detta sker när domaren har signalerat för matchstart och i anslutning till speakerbås.

Nedsläpp efter målvaksblockering sker alltid till höger eller vänster om målvakten
och från den sida om målvakten som pucken sköts.

Om pucken går över mittsargen blåser domaren direkt och åker över och hämtar
pucken med en gång.

Förseelser som i helplanshockey skulle resultera i utvisning, resulterar här i ett
tvingat byte.

Domare har blivit tillsagda att titta extra noga på hakningar och tripping.

Hockey är en kontaktsport men tacklingar är inte tillåtna. Spela tufft men be era
spelare att hålla inne det som gör skillnaden mellan kontakt och tackling. Vi vill tex
inte att spelare tacklas eller knuffas över mittsargen.

Domaren kommer blåsa av i ett tidigt skede vid blockerings situationer framför mål.

Efter mål åker man direkt till mitten för nedsläpp för att undvika situationer där det
kan pratas om att ett lag fördröjer spelet. Efter att ett lag och domaren ställt upp