Bandy
16 feb 2019
U13/14

Spelform
DACAB Kompetens Cup spelas med 11-mannalag på fullstor plan, med obegränsat antal avbytare per match.
Cupen kommer att spelas med en 6-lags grupp där alla möter alla. Därefter möts ettan och tvåan i gruppen i en final, trean och fyran i gruppen i bronsmatch samt femman och sexan i gruppen i match om 5:e plats, alla lag spelar 6 matcher.
Om flera lag hamnar på samma poäng i gruppspelet så gäller:
1. Målskillnad
2. Flest gjorda mål
3. Inbördes möte
4. Lottning
Om bronsmatch eller match om 5:e plats slutar oavgjort avgörs den med 1x5 minuters sudden death och därefter straffar, 3 ordinarie straffar och sedan 1 i taget.
Om finalen slutar oavgjort avgörs den med 2x5 minuters sudden death och därefter straffar, 3 ordinarie straffar och sedan 1 i taget.

Gruppindelning

Matchtid
1x20 min i gruppspelet, bronsmatch och match om 5:e plats medan finalen spelas 2x20 min, 3/6 min utvisning. Vid eventuellt matchstraff spelar laget med reducerat antal spelare resten av matchen. För att hålla tiderna under dagen kommer matchen att blåsas av efter 20 minuter, ingen tilläggstid.

Regler
1. Godkänd hjälm med godkänt ansiktsgaller och godkänt halsskydd är obligatoriskt
2. Ingen timeout tillåten
3. I övrigt gäller SBFs regler för bandy

Tröjbyte
Vid lika tröjfärg byter bortalaget tröjor. Kom ihåg reservställ.

Överåriga spelare
Två överåriga spelare (födda tidigast 2004) per lag kan delta i samma match, dock endast en överårig på plan. För tjejer gäller födda tidigast 2003, inga begränsningar i antal. Överårig (född tidigast 2004) målvakt, utöver ovannämnda överåriga utespelare, kan godkännas av tävlingsledningen efter att ansökan om dispens inkommit.