Bandy
25 - 27 jan 2019
U 06 (F04/P06)

SPELORDNING:

Cupen inleds med gruppspel i de 4 grupperna. Ettorna och tvåorna i varje grupp går till kvartsfinalspel.

Efter kvartsfinaler blir det semi-finaler samt final.

Ingen bronsmatch spelas, delad tredjeplats till de två lag som förlorar semifinalen.

Nytt för i år är att treorna i gruppspelet spelar semifinaler och final i ett B-slutspel och fyrorna i gruppspelet spelar semifinaler och final i ett C-slutspel.

Allt för att det ska spelas så mycket bandy som möjligt.

Totalt spelas 37 matcher i cupen.

Spelet pågår från fredag 25/1 kl. 12.00 till söndag 27/1 kl. 16.00.

SPELPROGRAM:

Skulle något lag utebli gäller W.O.-regeln med målskillnad 3-0/0-3. Gäller även om lag avanmäler sig i sista stund, det andra laget skall dock vara ombytta och klara för match, om ej annat anges.

SPELREGLER:

Svenska bandyförbundets regler gäller med följande undantag:

- Matchtid 2x20 min. 5 min. paus, vid avbytarbåsen. Vid stark kyla eller kraftigt snöfall kan matchtiden komma att förkortas.

- Gruppspelsmatcherna kan sluta oavgjorda.

- Time-out är inte tillåtet.

KÖLDREGLER;

Mellan 15 – 20 minusgrader, matchen kortas med 10 minuter, total speltid 30 minuter och delas upp i tre halvlekar med 5 minuters paus.

Vid kallare än 20 minusgrader flyttas om möjligt matchen till inomhusarena (Gyllerinken ishockeyrink) alternativt ställs in och lottas.

Placering i gruppspelet avgörs genom:

1. Poäng

2. Inbördes möten

3. Målskillnad

4. Flest gjorda mål

5. Lottning

- I kvartsfinalerna samt i kval till kvartsfinalerna och i semifinalerna avgörs matcherna genom förlängning 2x5 min. sudden death, därefter 3 straffar/lag, sedan 1 straff/lag tills segraren har korats.

- I finalen tillgrips 2 förlängningar, 2x5 min., sudden death, innan straffslagning enligt ovan börjar.

- Utvisningstid: 5 min.

DISPENSER:

Inga dispenser medges.

LAGUPPSTÄLLNING:

Laguppställning, på blankett som erhålls vid ankomsten, skall lämnas till matchsekreteraren (speakerbåset) senast 15 minuter före match.

TRÖJFÄRG:

Vid allt för lika tröjfärg gäller regeln att bortalaget skall byta tröjor. OBS! Ta med ett extra tröjställ, med avvikande färg.