1 - 2 sep 2018
boys 2008

TURNAUSSÄÄNNÖT

Ottelujärjestys

Ottelut pelataan kahdessa jäähallissa. Jokainen peliryhmä pelaa yksinkertaisen alkusarjan sisältäen kolme ottelua sekä jatkosarjan (2-3 ottelua). Jatkosarjan voittajat pelaavat finaalin ja jatkosarjan toiseksi sijoittuneet pronssiottelun.

Ottelun kesto

Ottelun kesto on 2x15 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta, kokonaispeliaika 40 min. Erätauko on 1 minuutin. Joukkueen tulee olla valmiina 5 minuuttia ennen ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Ottelut pelataan lentävillä vaihdoilla ja aikalisä ei ole sallittu.

Rangaistukset

Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailu- ja juniorisääntöjen mukaisesti. Pienen rangaistuksen kestoaika on yksi (1) minuutti ja ison rangaistuksen/ottelurangaistuksen (5 min) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen ja hänet poistetaan ottelusta.

Peluuttaminen, pelaajaluettelot ja pöytäkirjat

Otteluissa pyritään tasapuoliseen viisikkopeluuttamiseen SJL:n juniorisääntöjen mukaan. Pelaajaluettelot tulee toimittaa turnauksen yhteyshenkilön sähköpostiin 28.8.2018 mennessä. Otteluista tehdään pöytäkirjat ja turnauksessa käytetään Cuponline-tilastointipalvelua.

Tuomarit

Turnauksen tuomareina toimivat viralliset SJL:n nimeämät tuomarit. Ottelukohtaiset tuomarimaksut jaetaan tasan kyseisessä ottelussa pelaavien peliryhmien kesken.

Pelipaidat

Otteluohjelmaan merkitty kotijoukkue pelaa tummissa pelipaidoissa ja vierasjoukkueeksi merkitty joukkue vaaleissa pelipaidoissa. Mikäli joukkueella ei ole käytössään kuin yksi paitasarja, sopii joukkue hyvissä ajoin ennen otteluita vastustajan kanssa käytettävistä paitaväreistä.

Viirien vaihto

Joukkueet voivat vaihtaa viirit ottelun alussa.

Tapaturmat ja pelaajavakuutus

Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien tulee olla vakuutettuja SJL:n sääntöjen mukaisesti. Pelastussuunnitelma toimitetaan joukkueiden yhteyshenkilöille etukäteen. Järjestäjä ei vastaa turnauksen aikana mahdollisesti sattuvista varkaustapauksista.

Turnaustapa

8 joukkuetta pelaavat yksinkertaisen alkusarjan kahdessa neljän joukkueen lohkossa, A ja B. Voitetusta ottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja häviöstä 0 pistettä. Kahden tai useamman joukkueen ollessa tasapisteissä lauantain lohkopelien jälkeen, ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden järjestyksen.

1.     Pisteet

2.     Lohkon otteluiden maaliero

3.     Keskinäiset ottelut

4.     Keskinäisten otteluiden maaliero

5.     Keskinäisten otteluiden tehdyt maalit

6.     Arpa (joukkueiden edustajat läsnä, turnaustoimisto toteuttaa)

Muutokset ja Force Majeure

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

Ylivoimainen este voisi olla esimerkiksi jään kunto tai jäähallin laiterikot.

Turnauksen jury ja vastalauseet

Turnauksen juryn muodostavat turnausisäntä, ottelussa tuominnut tuomari ja niiden joukkueiden joukkueenjohtajat, joita asia koskee. Lopullinen päätösvalta erimielisyystilanteissa on turnausisännällä.

Vastalause tulee jättää kirjallisena 5 min kuluessa pelin päättymisestä. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan todettaessa vastalause aiheelliseksi.