Turnaussäännöt:  Blues D1 Kutsuturnaus (20.-22.4.2018)

Matinkylän jäähalli - Matinkartanontie 9-11, 02230 Espoo

Ottelut ja järjestys
Turnauksessa pelataan D1-ikäluokan AAA sekä AAA+ tasojoukkueiden turnaus.
Molempiin tasolohkoihin osallistuu 6 joukkuetta.
Alkusarjat pelataan molemmissa turnauksissa yksinkertaisena sarjana.
Alkulohkon peleissä voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 pisteen ja häviöstä 0 pistettä.
Alkusarjan perusteella joukkueet pelaavat sijoitusottelut seuraavasti:

Sijoitusottelut
Alkusarjassa sijoille 5 ja 6 sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoista 5-6.
Alkusarjassa sijoille 3 ja 4 sijoittuneet joukkueet pelaavat pronssipelin.
Alkusarjassa sijoille 1 ja 2 sijoittuneet joukkueet pelaavat finaalissa turnauksen voitosta.

Joukkueiden sijoitus alkulohkossa määräytyy seuraavasti:
      1.   Pisteet
      2.   Kaikkien otteluiden maaliero
      3.   Tehtyjen maalien määrä kaikissa otteluissa
      4.   Keskinäinen peli
      5.   Arpa (arvotaan turnaustoimistossa turnauspäällikön toimesta joukkueenjohtajien läsnäollessa).
Ottelusäännöt

Turnauksessa noudatetaan SJL:n Etelän alueen D1 kilpailu- ja pelisääntöjä, seuraavin poikkeuksin:

Alkusarja:
Peliaika alkusarjassa on 2 x 20min tehokasta peliaikaa kokonaisajan puitteissa.
Ottelun kokonaisaika on 60 minuuttia alkaen ohjelmaan merkitystä ottelun alkamisajankohdasta.
Peliaika päättyy aina viimeistään silloin kun virallisen kellon osoittama aika on täysi.
Kokonaisajan täyttyminen kuulutetaan 2 minuuttia ennen ottelun päättymistä.
Erätauot ovat 1 minuutin pituisia.
Aikalisän ottaminen ei ole sallittu.
Erien välissä vaihdetaan puolia. 1. erä pelataan "vieras" puolella ja 2. erä pelataan oman vaihtoaition puolella.

Sijoitusottelut:
Sijoitusotteluiden peliaika on 2 x 20min tehokasta peliaikaa.
Kokonaisaikaa ei ole vaan sijoitusottelut pelataan loppuun saakka.
Aikalisän ottaminen on sallittua.
Erien välissä vaihdetaan puolia. 1. erä pelataan "vieras" puolella ja 2. erä pelataan oman vaihtoaition puolella.
Sijoitusotteluiden alkamisjärjestystä voidaan tarvittaessa muuttaa niin, ettei joukkueiden tarvitse pelata kahta ottelua peräkkäin (alkusarjan viimeinen ottelu vs. ensimmäinen sijoitusottelu).

Voittomaalikilpailu:
Tarvittaessa sijoitusottelut ratkaistaan voittomaalikilpailulla kolmen laukojaparin kierroksella.
Mikäli ratkaisua ei ole tämän jälkeen syntynyt, voittomaalikilpailua jatketaan 1 laukojapari kerrallaan ratkaisuun asti.
Sama pelaaja saa laukoa vain kerran, kunnes joukkueen kaikki pöytäkirjaan merkityt kenttäpelaajat ovat laukoneet kerran.
Kotijoukkue aloittaa voittomaalikilpailun.
Kolmen laukojaparin välein järjestys on käänteinen.

Kurinpito
Rangaistuksissa noudatetaan SJL:n kilpailusääntöjä.
Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa automaattisesti turnauksesta poissulkemiseen.

Pelipaidat
Kotijoukkue pelaa tummilla ja vierasjoukkue vaaleilla paidoilla.
Mikäli vastakkaisilla joukkueilla on samanväriset pelipaidat (tai lähellä samaa väriä), otteluohjelmaan vierasjoukkueeksi merkitty joukkue on velvollinen vaihtamaan pelipaidan väriä.

Muut säännöt
Pelaajaluettelo on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 45 min ennen ensimmäisen ottelun alkua.
Joukkueiden pelaajaluettelot ovat kiinteät läpi koko turnauksen. Kenttäpelaajia ei saa vaihtaa sarjojen AAA+ ja AAA välillä.
Poikkeustapauksissa (esim. loukkaantumisesta aiheutuva pelaajavaje) voidaan pelaajia siirtää toiseen joukkueeseen turnauspäällikön ja keskinäisten otteluiden joukkueenjohtajien yhteisellä suostumuksella.
Pelaajasiirtosääntö ei koske maalivahteja. Maalivahdeilla on vapaa liikkuvuus joukkueiden välillä.
Otteluissa ei vaihdeta viirejä. Ottelut käynnistetään ripeällä aikataululla. Lyhyt lämmittelyaika sallitaan aikataulun puitteissa.
Mikäli joukkue on myöhässä otteluohjelmaan merkitystä alkamisajasta, tuomitaan joukkue hävinneeksi 0-5.
Y-pelaajat (synt. 1.10.2003 jälkeen): turnauksessa saa pelata enintään kaksi kenttäpelaajaa sekä yksi maalivahti Y-pelaajaa/ joukkue.

Tuomarit
Tuomareina toimivat Helsingin Jääkiekkotuomarit Ry:n nimeämät tuomarit. Kaksi tuomaria /ottelu.

Vastuut
Järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia erikseen, eivätkä siten vastaa mahdollisista tapaturmista tai loukkaantumisista. Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassa oleva lisenssi ja vakuutus.

Jury
Turnauksen jury käsittelee mahdolliset protestit.
Protesti on esitettävä kirjallisesti 15 minuuttia ottelun päättymisestä (ohjelmaan merkitystä ajasta) sekä maksettava protestimaksu 100 euroa.
Protesti esitetään ja maksetaan turnaustoimistoon. Protestimaksu palautetaan, mikäli protesti hyväksytään.
Juryn muodostavat turnauspäällikkö (tai vt. turnauspäällikkö) sekä kaksi nimettyä jäsentä. Jäsenet nimetään ennen turnauksen alkua.
Tuomareiden toiminnasta ei voi esittää protestia. Turnauksen jurylla ei ole oikeutta käsitellä erotuomariraportteja vaan ne ohjataan alueen kurinpitäjälle.

Force Majeure
Turnausjohdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä sekä tarvittaessa soveltaa näitä sääntöjä ylivoimaisen esteen sattuessa.