U 10 - U16

Spelform

Helplan

Regler
Spel enligt Svenska Ishockeyförbundets regler för Flickor A spelarna ska vara U11 -U16. (07-03) Dispens för under/överåriga kan ges. Utvisning 2 min.

På isen spelar 5 utespelare och en målvakt.
Komplett ishockeyutrustning är ett krav för att få delta.

Spelformat

Grundspel 6 lag & 3 matcher +1 match slutspelet. Spolning efter varannan match. Rangordningen i gruppen bestäms efter:

1. poäng (där seger ger 3 poäng och oavgjort ger 1 poäng)

2. målskillnad

3. antal gjorda mål

4. inbördes möte

5. vunna matcher

6. lottdragning

Alla går till slutspel

Oavgjord slutspelsmatch efter full tid (2 x 20 min) avgörs genom sudden 3 min (fem utespelare), därefter tre samtidiga straffar (dvs. lagen lägger samtidigt varsin straff), därefter samtidiga sudden straffar. Vid straffläggning gäller att varje lag väljer ut tre olika straffläggare för de tre samtidiga straffarna. För sudden straffarna väljer lagen inbördes ordning av straffläggare valfritt från hela truppen av utespelare (inklusive de som lagt de tre samtidiga straffar, som alltså får lägga nya straffar). Först när lagets alla utespelare lagt straff kan tidigare straffläggare i sudden lägga ny straff.

Speltid

Grundspel: 2 x 15 min effektiv speltid, ca 1 min periodpaus, inga timeouter (Om den totala tiden för matchen (räknat från det att spelarna kommer på isen) överstiger 45 minuter, förbehåller vi oss dock rätten att avbryta matchen i förtid för att vi ska kunna hålla spelschemat.)

Final match: 2 x 20 min effektiv speltid, ca 1 min periodpaus, 1 timeout (30 sek) per lag.

Övrigt

Tvådomarsystem

I linje med Stockholms Ishockeyförbunds regler för Flickor A

• Samtliga ledare och deltagare uppmanas att uppmuntra och berömma alla spelare och visa respekt för motståndare och domare. Vi är här för att ha kul.

• Alla lag har en lagvärd som hjälper er till rätta, svarar på frågor och tar er till och från match. Alla klubbar får ett eget

omklädningsrum.

• Endast ledare och spelare i omklädningsrum och bås.

• I samband med match vill vi att laget är påklätt och spelklart 15 minuter innan match.

• Vid dåligt uppträdande eller fult spel får man först en varning. Upprepas beteendet får man sitta i båset resten av matchen. Vid slagsmål får man lämna laget för resten av dagen.

• Efter varje match ställer vi upp och tackar varandra och domaren för att sedan ta oss av isen via båsen där er lagvärd väntar med era skridskoskydd. Vänligen respektera detta för att allt ska löpa smidigt. Lagvärd tar er sedan till omklädningsrummet.

• Efter sista match och avtackning, stå kvar uppställda lagvis för att via sekretariat kallas fram för att ta emot en pokal per lag och medaljer till samtliga spelare sedan lämna rinken via bås.