Wermlandscupen U11
11 mar 2018
U11

Svenska Ishockeyförbundets regler för U11-lag gäller, tacklingar ej tillåtna.

Matchtid för cupen är 2 x 15 min. effektiv tid. 3 minuters paus. Spolning efter varje match.  Sidbyte i paus

Utvisningar enligt Svenska ishockeyförbundets regler. Utvisningstiden halveras dock, det vill säga:

1 minuts utvisning (istället för 2 minuter)
1+1 minuts utvisning (istället för 2+2 minuter)
2,5 minuts utvisning (istället för 5 minuter)
5 minuters utvisning (istället för 10 minuter)

En time-out per lag och match är tillåten.

Vanlig traditionell icing-regel används. Ej hybridicing.

Flygande byte

Gruppspel

Seger i gruppspelet ger 2 poäng, oavgjort ger vardera lag 1 poäng och förlust ger 0 poäng. Ingen sudden eller straffar i gruppspelet.

Ordningsföljden mellan lagen i serietabellen avgörs genom:

1.        Antalet poäng

2.        Inbördes möte

3.        Vid lika poäng för två lag samt oavgjort resultat dem emellan avgör:

a.        målskillnad

b.        flest gjorda mål (a och b = totalt från alla matcher i aktuellt grund- eller slutspel)

c.        flest vunna matcher

d.        minst antal utvisningar i aktuellt grund- eller slutspel

e.        lottning

Slutspel

Matchtiden 2 x 15 min. effektiv tid. Pauser är lika som i gruppspel

Vid oavgjort resultat efter full tid i slutspelet gäller 5 min. sudden death, spel 4 mot 4.  Är det fortfarande oavgjort efter sudden death så avgörs matchen på straffar. Varje lag får då lägga 3 straffar var med

olika straffskyttar. Domaren lottar med kaptenerna för respektive lag om vilket lag som inleder straffläggningen. Är det fortfarande oavgjort efter dessa straffar så blir det Sudden death-straffar. Vid Sudden death-straffar skiftas turordningen mellan lagen och här får lagen använda någon av de tidigare straffskyttarna.