HJK-06 Capital Cup 2017
29 - 30 joulukuuta 2017
E06

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton (SJL) Eteläisen alueen E1-junioreiden kilpailusääntöjä seuraavin poikkeuksin / täsmennyksin:

Joukkueet ja peliasut

Turnaukseen osallistuu 10 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen sarjaan (AA ja AAA). Kummassakin sarjassa on viisi joukkuetta.

Joukkueilla tulee olla kaksi erillistä̈ peliasua, tummempi koti- ja vaaleampi vieraspelipaita. Turnausohjelmassa kotijoukkueeksi merkitty joukkue käyttää tummempaa pelipaitaa ja vierasjoukkueeksi merkitty vaaleampaa pelipaitaa. Pelaavat joukkueet voivat yhteisestä̈ sopimuksesta poiketa tästä̈ käytännöstä.

Pelipäivät

Turnauksen pelipäivät ovat 29.12.2017 ja 30.12.2017, pelipaikkana Pirkkolan jäähalli 1 ja 2.

Peliaika

Peliaika turnauksen peleissä on 2x20 min. tehokasta peliaikaa kokonaispeliajan ollessa maksimissaan 60 min. Ottelu päättyy viimeistään kokonaispeliajan täyttyessä. Kokonaispeliaika lasketaan siitä hetkestä, kun peli otteluohjelman mukaan alkaa. Erien välillä joukkueiden ei tarvitse vaihtaa kenttäpäätyjä, ellei se olosuhteiden vuoksi ole välttämätöntä. Erien välissä on 1 minuutin erätauko. Joukkueiden tulee huolehtia siitä, että he ovat hyvissä ajoin valmiina ennen oman ottelun alkua ja ottelu aloitetaan välittömästi edellisen ottelun päättymisen tai jään kunnostamisen ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen, otteluohjelman mukaisesti.

Mikäli joukkue ei ole valmiina jäällä ottelun alkamisajankohtana peli aloitetaan myöhempänä ajankohtana tilanteesta 0 – 3. Mikäli joukkue ei ole saapunut jäälle, kun aikaa on kulunut 10 minuuttia, katsotaan joukkue hävinneeksi ottelun 0 – 5. (Poikkeukset tähän sääntöön tapauskohtaisesti turnauspäällikön toimesta). Aikalisän käyttö ei ole sallittua.

Rangaistukset

Pienen rangaistuksen kestoaika on yksi (1) minuutti. Rangaistuksen päätyttyä rangaistu pelaaja menee vaihtoaitioonsa, ellei ole hänen pelivuoronsa.

Ison rangaistuksen (5 min) saanut pelaaja saa automaattisesti pelirangaistuksen ja hänet poistetaan ottelusta loppuajaksi. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Ottelurangaistuksen saanut pelaaja poistetaan ottelusta. Ottelurangaistus aiheuttaa myös 5 minuutin vajaalukuisuuden. Joukkue pelaa 5 minuutin ajan vajaalukuisena, mutta rangaistusaitioon ei laiteta sijaista kärsimään rangaistusta. Kun 5 min. rangaistus on kulunut loppuun, laittaa rangaistun pelaajan joukkue seuraavan pelivuorossa olevan pelaajan.

Joukkuerangaistuksia tai maalivahdin rangaistuksia ei kärsi kukaan kenttäpelaajista rangaistusaitiossa, vaan rangaistuksen päätyttyä rangaistun pelaajan joukkue laittaa kentälle seuraavan pelivuorossa olevan pelaajan. Turnauksen kurinpidosta vastaa Jääkiekkoliiton C2-E2 sarjojen kurinpitäjä.

Turnaustapa

AA- ja AAA- tason turnauksissa pelataan yksinkertainen sarja. Sarjassa joukkueiden lohkon sisäinen sijoitus määritetään seuraavasti:

1. Pisteet(voitosta 2p, tasapelistä 1p, tappiosta 0p)
  2. Kaikkien lohkon otteluiden maaliero
  3. Keskinäisten otteluiden pisteet
  4. Keskinäisten otteluiden maaliero
  5. Keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
  6. Kaikkien lohkon otteluiden tehdyt maalit
  7. Arpa

Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenevät loppu-otteluun ja sijoille 3-4 sijoittuneet joukkueet pronssi-otteluun.

Mikäli pronssi- tai loppuottelut päättyvät tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailulla seuraavasti:

• Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella eri pelaajalla/joukkue, jotka joukkueen valmentaja ilmoittaa ottelun erotuomarille välittömästi peliajan päätyttyä̈.
  • Mikäli kolmen ensimmäisen laukojaparin jälkeen tilanne on edelleen tasan, nimetään joukkueista yksi uusi pelaajapari suorittamaan laukausta. Rangaistuslaukauskisaa jatketaan pari kerrallaan ratkaisuun saakka. Pelaaja ei saa ampua rangaistuslaukausta toistamiseen, ennen kuin kaikki joukkueen peliin osallistuneet kenttäpelaajat ovat suorittaneet rangaistuslaukauksen kertaalleen (Mikäli joukkueissa on eri määrä kenttäpelaajia, tämä lasketaan pienemmällä pelaajamäärällä olevan joukkueen mukaan).
  • Voittomaalikilpailun aloittaa ohjelmaan merkitty vierasjoukkue ottelun tuomarin nimeämään pelipäätyyn.
  • Ainoastaan ratkaiseva maali kirjataan ottelun lopputulokseen. Ratkaiseva maali kirjataan pelaajalle, joka suoritti laukauksen.

Tuomarit

Alkusarjan otteluissa tuomareina toimivat Helsingin jääkiekkoerotuomarikerhon tuomarit sekä junnutuomarit. Mitaliotteluissa tuomareina toimivat Helsingin jääkiekkoerotuomarikerhon tuomarit.

Turnauksen Jury ja vastalauseet

Vastalauseet käsittelee turnauksen Jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalause on esitettävä̈ kirjallisena 10 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä̈. Vastalausemaksu on 200 euroa, joka palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat turnauksen turnauspäällikkö, sekä kaksi nimettyä̈ Juryn jäsentä̈. Tarvittaessa Jury kuulee myös ottelun tuomaria. Hyväksyäkseen vastalauseen Juryn täytyy olla yksimielinen päätöksessään. Jury ei ole velvollinen selittämään päätöksiään.

Muutokset otteluohjelmaan

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja, osallistuvien joukkueiden määrää̈ sekä edellä̈ mainittua alustavaa ottelujärjestelmää ja otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä̈ osallistuville joukkueille.

Vastuut

Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä̈ vastaa osallistuvien joukkueiden mahdollisista tapa- turmista tai muista vahingoista. Osallistuvien joukkueiden joukkueenjohtajat vastaavat siitä, että̈ kaikilla pelaajilla on voimassa oleva lisenssi ja vakuutukset. Jokaisella pelaajalla, valmentajalla ja muulla joukkueen toimintaan aktiivisesti osallistuvalla vanhemmalla tulee olla voimassa oleva lisenssi/vakuutus.

Tulospalvelu ja joukkueiden kokoonpanot

Turnauksen tulospalvelu hoidetaan sähköisesti CupOnline -tulospalvelussa, josta löytyvät otteluohjelmat, joukkueet sekä sähköinen tulospalvelu. Jokainen joukkue on velvollinen ilmoittamaan joukkueen kokoonpanot turnausjärjestäjälle etukäteen erikseen ohjeistetulla tavalla. Mahdolliset muutokset kokoonpanoihin on tehtävä̈ turnaustoimistossa viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua.

Kukin joukkue saa ilmoittaa turnaukseen rajoittamattoman määrän pelaajia, jotka ikänsä̈ puolesta mahtuvat joukkueeseen. Mitaleita jaetaan turnauksessa molempien sarjojen kolmelle parhaiten sijoittuneen joukkueen pelaajille (kuitenkin enintään 15 mitalia / joukkue). Jokaisesta joukkueesta palkitaan tsempparipelaaja ja sarjojen kolme parasta joukkuetta palkitaan pokaalilla.

Pelaajan edustusoikeus turnauksessa

Pelaaja voi edustaa turnauksessa vain yhtä̈ joukkuetta eli pelaajien kierrättäminen eri joukkueiden välillä̈ ei ole sallittua. Erityistapauksessa maalivahdin kyseessä̈ ollessa voidaan turnausjärjestäjän erillisellä̈ hyväksynnällä̈ tästä̈ poiketa Fair Play –henkeä̈ noudattaen.

Ruokailu

Turnaukseen osallistuville toimihenkilöille, pelaajille ja vanhemmille on tarjolla turnauslounas 8,50€/hlö̈ (edellyttää̈ ennakkotilausta).

FairPlay

Pyydämme huomioimaan että̈ kyseessä̈ on lasten (n. 11v.) jääkiekkoturnaus joten:

• Joukkueiden on peluutettava pelaajiaan mahdollisimman tasaisesti, vaihtopenkillä̈ istumalla kukaan ei kehity
  • Kunnioitamme vastustajaa, tuomareita, katsojia ja toimihenkilöitä̈
  • Reilu ja rehti peli kuuluu myös katsomoon. Emme hauku ja mollaa omia emmekä̈ vastustajia.
  • Kannustamme reilusti kaikkia pelaajia.

Turnauksessa tapahtuu

Turnauksessamme mukavaa oheisohjelmaa koko perheelle, mm. kahvio, arpajaiset ja makkaran myyntiä.