U16

Tävlingsregler:
Svenska Ishockeyförbundets regler för U16 tillämpas.

Matchstraff:
Ådöms en spelare matchstraff är spelaren automatiskt avstängd resten av matchen men spelbar i nästkommande match.

Matchtid:
2x20 min med spolning mellan perioderna. För att undvika förseningar i spelprogrammet kommer isvärmning att ske med ett par puckar, för att värma upp målvakten.

Spelordning:
Enkelserie där alla möter alla. Placeringsmatcher där 5:an möter 6:an, 4:an möter 3:an och 2:an möter 1:an.

Poäng och placering:
Segrande lag – 2 poäng. Oavgjord match – 1 poäng/lag,. Ingen förlängning eller straffar i grundserien.

Ordningsföljden i serien avgörs genom poäng. Vid lika poängställning mellan två lag avgör:
1) Inbördes möte
2) Är matchen i det inbördes mötet avgör:
     a) målskillnaden
     b) Flest gjorda mål
     c) Minst antal utvisningsminuter
     d) Lottning.

Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag upprättas en särskild tabell med enbart dessa lags inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande.

1) Antalet poäng
2) Målskillnad
3) Flest gjorda mål
4) Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnaden avgör.
5) Lottning

(ref. SHF Tävlingsbestämmelser § 5:7 B SERIEMETODEN – KORT SERIE)

Vid oavgjort resultat i placeringsmatcherna tillämpas fem minuters förlängning, därefter straffar (3 st, därefter suddenstraffar).