Niemi Hockey Challenge 2013
29 - 31 mar 2013
U13
Sponsor Niemi

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton D2-junioreiden sääntöjä seuraavin
muutoksin /täydennyksin:

1. JOUKKEET JA PELAAJAT
Turnaukseen osallistuu 6 AAA+ -tasojoukkuetta ja 6 AAA -tasojoukkuetta. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, jotka ikänsä puolesta mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun Max. 18+2 pelaajaa.

2. PELIAIKA
Alkusarjan ottelut: Peliaika turnauksen alkusarjan otteluissa on 2 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika on 60 minuuttia. Mikäli aika ei riitä täysiin peliminuutteihin, peli loppuu otteluohjelmaan ilmoitettuna aikana. Ajan loppumisesta ilmoitetaan joukkueille 2 minuuttia ennen kokonaisajan loppua.

Semifinaalit: Peliaika semifinaaleissa on 2 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa. Otteluille on varattu aikaa 75 minuuttia, mutta ne pelataan aina ratkaisuun saakka kohdassa kolme kerrotulla tavalla.

Sijoitusottelut: Sijoitusotteluiden peliaika on 3x15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Otteluille on varattu kokonaisaikaa 90 min, mutta ne pelataan aina ratkaisuun saakka kohdassa kolme kerrotulla tavalla.

Ottelut alkavat peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Lämmittely sallitaan jäänajon jälkeen ennen peliä, noin 5 minuuttia, mikäli otteluaikataulu sen sallii. Erien välissä on 2 minuutin erätauko, minkä aikana vaihdetaan kenttäpuoliskoja (myös kahden erän peleissä). Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5–0.

3. TURNAUSTAPA
Joukkueet pelaavat yksinkertaisen alkusarjan kuuden joukkueen lohkossa.

Voitetusta ottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja häviöstä 0 pistettä.

Alkusarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä.

Mikäli kaksi tai useampi joukkue päätyy samaan pistemäärään, ratkaistaan sijoitus
seuraavasti:
1. Keskinäinen ottelu
2. Alkusarjan maaliero
3. Alkusarjassa tehtyjen maalien määrä
4. Arpa

Mikäli semifinaalin tai sijoitusottelun varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 5 minuutin jatkoaika ”sudden death” -menetelmällä. Jatkoaika pelataan 4 vs 4. Mikäli peli on vielä jatkoajankin jälkeen tasan, suoritetaan paremmuuden selvittämiseksi rangaistuslaukauskilpailu kolmella pelaajalla per joukkue. Tämänkin päättyessä tasan, jatketaan pelaaja kerrallaan, kunnes maaliero syntyy. Laukaisija on aina eri pelaaja. Rangaistuslaukauskilpailun aloittavan joukkueen arpoo tuomari.

4. TUOMARIT
Otteluiden tuomareina toimivat Oulun jääkiekkotuomarit ry:n nimeämät viralliset tuomarit.

5. SJL:N ERITYISSÄÄNNÖT
Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä:
- Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa AINA automaattisesti hänen sulkemiseen turnauksesta.
- Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saama pelirangaistus käytöksestä johtaa turnauksen juryn kurinpitokäsittelyyn.

6. TURNAUKSEN JURY JA VASTALAUSEET
Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 30 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 50 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat, turnauspäällikkö, kummankin osapuolen joukkueenjohtaja ja ottelun puhaltanut tuomari. Äänten mennessä tasan erotuomarin ääni ratkaisee.

7. PALKINNOT
Palkitsemme kolme parasta joukkuetta kummassakin lohkossa.

8. TAPATURMAT
Turnauksen järjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia, eikä vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista.

9. MUUTOKSET
Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.