U12

TURNAUSSÄÄNNÖT
D00 AKTIA-KULTAKIEKKOTURNAUS 31.8. - 2.9.2012
AAA- ja AA -taso
Turnauksessa noudatetaan SJL:n kilpailu- ja pelisääntöjä seuraavin tarkennuksin:
Ottelupöytäkirjat on tehty joukkueiden antamien pelaajalistojen mukaan. Mikäli niissä on muutoksia, on ne tehtävä kisatoimistossa 30 minuuttia ennen ensimmäistä ottelua.
Turnauksen virallinen kello on jäähallin seinällä oleva kello.
Peliaika on max. 2 x 15 minuuttia. Kokonaispeliaika on 50 minuuttia. Joukkueen tulee olla valmiina vaihtoaitiossaan viisi minuuttia ennen ottelun alkua. Kokonaisaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Erätaukoja ei ole erien välissä.
Aikalisän käyttö on sallittu vasta mitalipeli-vaiheessa.
Aloituskokoonpanoa ei tarvitse etukäteen nimetä.
Pelaajan nimen tai numeron puuttuminen pöytäkirjasta ei oikeuta vastapuolta
vastalauseeseen. Pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnausviikonlopun aikana.
Maalivahteja voi peluuttaa kahdessa eri joukkueessa / turnauksessa sekä AA että AAA. Näin varmistetaan että maalivahdin mahdollisesti loukkaantuessa on aina varamaalivahti käytössä.
Pieni rangaistus on 2 min.
Joukkueessa saa olla ns. yli-ikäisiä pelaajia SJL:n juniorisääntöjen sekä alueellisten määräysten mukaisesti. Yli-ikäiset pelaajat merkitään pöytäkirjaan "Y"-tunnuksella.
Jokaisen tason turnauksessa pelataan yksinkertainen alkusarja sekä välierät.
Jonka jälkeen pelataan sijoituspelit, joissa alkusarjan 1. ja 2. pelaavat turnauksen voitosta ja 3. ja 4. pronssisijasta.
Kunkin tason turnauksessa kolme (3) parasta joukkuetta palkitaan.
Mitalipeli-vaiheessa ottelun päättyessä tasan, ratkaistaan joukkueiden paremmuus rangaistuslaukauksilla.
Molemmista joukkueista laukoo ensin kolme pelaajaa. Jos ratkaisua ei synny, rangaistuslaukaukset suoritetaan pari kerrallaan, kunnes ratkaisu syntyy.
Pöytäkirjaan vierasjoukkueeksi merkitty joukkue laukoo ensin, järjestystä
ei vaihdeta. Sama pelaaja ei saa laukoa uudestaan, ennen kuin joukkueen kaikki kenttäpelaajat ovat laukoneet rangaistuslaukauksen.
Alkusarjojen pelien pisteet jaetaan siten, että voitosta saa kolme (3) pistettä ja tasapelistä yhden (1) pisteen.
Turnauksen vastalauseet käsittelee turnauksen jury, johon kuuluu turnauksen
johtaja, hänen nimeämänsä edustaja, erotuomari sekä yksi edustaja molemmista osallisista joukkueista. Juryn päätös on lopullinen. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan jos vastalause hyväksytään.
Ottelutapahtumia koskeva kirjallinen vastalause on tehtävä 20 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseen allekirjoittaa joukkueenjohtaja.
Pelaajan saamat kaksi isoa rangaistusta (käytösrangaistus tai PRK) aiheuttavat automaattisesti yhden ottelun pelikiellon. Pelaajan saadessa ottelurangaistuksen hänet suljetaan automaattisesti lopputurnauksesta.
Mikäli joukkueiden pelipaidat ovat samanväriset, paitaa vaihtaa se joukkue, jonka nimi on peliohjelmassa mainittu toisena (= vierasjoukkue).
Turnauksen johdolla on oikeus muuttaa aikatauluja ja ottelujärjestystä tilanteiden niin vaatiessa.
Jokaisella pelaajalla tulee olla voimassaoleva vakuutus. Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista.