Finland Lions Summer Cup AAA 2012 U16 (-97)
10 - 12 aug 2012
U16 (-97)

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton määräämiä kilpailusääntöjä.
Turnaukseen osallistuu 10 joukkuetta. Alkusarjat pelataan kahdessa 5 joukkueen alkulohkossa. Alkulohkojen voittajat finaaliin, toiseksi sijoittuneen pronssiotteluun, kolmoset sijat 5-6, neloset sijat 7-8 ja vitoset 9-10
Mikäli sijoitusottelu (välierä-, loppu- tai pronssiottelu) päättyy tasatulokseen, suoritetaan voittomaalikilpailu. Ensin suoritetaan kolmen pelaajan voittomaalikilpailu ja jos se päättyy tasan, jatketaan pelaaja kerrallaan kunnes maalin ero syntyy.
Otteluaika ja Pisteet
Pelien otteluaika on 3x20 minuuttia kuitenkin niin, että maksimi peliaika on 1h 45 minuuttia. Otteluissa pidetään jäänkunnostustauko n. 2 erän puolivälissä. Muuten erin välissä n.2 min tauko.
Otteluvoitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden sekä tappiosta nolla pistettä. Mikäli kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä, sijoituksen ratkaisee:
1. keskinäinen ottelu
2. maaliero
3. tehdyt maalit
4. päästetyt maalit
5. arpa
Otteluohjelma ja myöhästyminen
Järjestäjät pidättävät itsellään oikeuden tehdä otteluohjelmaan muutoksia, mikäli siihen ilmaantuu perustellut syyt. Joukkueenjohtajille ilmoitetaan muutoksista heti syiden ilmaantuessa. Joukkueiden tulee toimittaa ottelukohtainen kokoonpano viimeistään 45 minuuttia ennen otteluohjelmaan merkittyä aikaa turnaustoimistoon.. Lämmittelykiekkojen vienti kentälle ennen ottelua on kielletty.
Ellei joukkue ole otteluohjelmaan merkityn alkamisajan mukaisesti aloitusvalmiina, tuomitaan myöhästynyt joukkue hävinneeksi 5-0. Vastalauseet
Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, johon kuuluu ottelun tuomarit ja yksi toimitsija sekä turnauspäällikkö ja yksi vierasjoukkueen edustaja. Vastalauseet on esitettävä välittömästi ko. ottelun päätyttyä ottelun tuomarille ja 10 minuutin sisällä ottelun päättymisestä kirjallisesti turnauspäällikölle turnaustoimistoon. Vastalausemaksu on 50 €, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Vastalause käsitellään välittömästi ja enemmistöpäätöksellä tehty päätös ilmoitetaan joukkueenjohtajille.
Erityissäännöt ja vastuut
Turnauksessa noudatetaan seuraavia erityissääntöjä.
• Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa automaattisesti hänen sulkemiseen turnauksesta
• Turnauksen järjestäjät eivät ole vakuuttaneet pelaajia eivätkä vastaa pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista ja loukkaantumisista. Järjestäjät eivät myöskään vastaa toimihenkilöille tai katsojille sattuvista tapaturmista.