Svenska Ishockeyförbundets spelregler och nedanstående tillägg

Domare

Tillsätts av Boden Hockeys domartillsättare Mattias Sundelin

Matchtid och byten

2 x 18 minuter rullande tid, 1,5 minuters tutbyte i samtliga matcher inkl. placeringsmatcherna och finalen. Hela femmor byter samtidigt. Vid utvisning och på domarens tecken stoppas klockan.

Utvisningar

1 minuts utvisningstid under pågående byte, avbryts vid tutsignal.

Övrigt

Offside och Icing tillämpas.

Spelform

Gruppspelet genomförs i form av två enkelserier, grupp Röd och grupp Blå. Alla möter alla inom gruppen. Om två eller flera lag hamnar på samma poäng i gruppspelet avgörs placeringar genom
Målskillnad. 2) inbördes möten. 3) flest gjorda mål. 4) lottning

Vid oavgjort resultat efter ordinarie speltid i matcher om placering 3-8 avgörs med straffslag, en omgång i taget.

Vid oavgjort resultat i matchen om placering 1-2 följer förlängning 4,5 minuter med sudden death. Om inget lag gör mål i sudden death avgörs matchen med straffslag, 3 straffslag i omgång ett per lag sedan en omgång i taget.

Öppen dialog mellan ledarna

En förutsättning i Bodens Energi cup är att alla spelare ska få spela lika mycket. Vi uppmanar att ledarna för lagen som ska mötas träffas en kort stund innan matchen för att redogöra hur ni tänker vid byten när man har ojämnt antal för två eller tre femmor. Toppning/matchning är inte tillåtet!

Välkommen till Boden Energi cup och en trevlig hockeydag!