Tävlingsbestämmelser för Maskincentrum Cup 2012

Matchtiden är 2 x 20 minuter i samtliga matcher, max 5 minuters paus.

Enligt Svenska Fotbollsförbundets tillämpliga delar. Alla matcher spelas med 4:ans boll.

Poäng: 3 poäng för seger, 1 poäng för oavgjort och 0 poäng vid förlust.

Lagen delas in i två grupper där alla möter alla. Samtliga lag går till kvartsfinalspel.
1:an i grupp A möter 4:an i grupp B, 2:an i grupp A möter 3:an i grupp B osv.
Vinnarna i kvartsfinalerna går till semifinalspel.

Walk over; Lag som inte finns på plats senast 5 minuter efter utsatt speltid förlorar matchen på walk over. Vid walk over gälller 3 poäng och 3-0 i målskillnad till vinnande lag.

Inspark; Inspark sker på valfritt sätt inom straffområdet, från liggande boll eller från målvaktens händer.

Inkast; Om en spelare utfört ett inkast på ett tekniskt felaktigt sätt skall samma spelare få möjlighet att göra om inkastet.

Spelarbyten; Spelarbyten får ske vid avbrott i spelet, dock endast från lagledarbänken
.
Finalspel; Vid oavgjort resultat i finalspelet gäller förlägning i 2x5 minuter. Under förlängningen gäller Golden Goal. Har matchen inte avgjorts efter förlängningen tillgrips straffar. 5 straffar med nya straffläggare tills matchen avgjorts. Vid fortfarande lika efter 5 straffar/lag forsätter straffläggningen med 1 straff/lag fram tills avgörande sker.

Numrering av spelare; Alla spelare skall vara numrerade och lagkaptenen skall bära armbindel.

Protest; Skall vara skriftlig och lämnas till sekretariatet senast 30 minuter efter avslutad match. Protestavgift på 300:- inlämnas samtidigt och återfås om protesten godkänns.

Matchdräkt: Vid lika färg på matchdräkterna så är det bortalaget som byter. Ta med reservdäkt.

Bakåtspel till målvakt tillåts, dvs målvakten får ta bollen med händerna.

Frilägesutvisning: Regeln gäller ej.

Om flera lag hamnar på samma i gruppspelet gäller följande:
1. Målskillnad
2. Flest gjorda mål
3. Inbördes möte
4. Lottning

Prisutdelning; Sker direkt efter respektive Final.

Till samtliga ledare
Varje lag håller med en linjeman per match. Lagledare är ansvarig för sina respektive spelare under cupen.