Niklas Sundström Cup 2005
11-13 feb 2005
U 11 (-94)
Sponsor Wist Last & Buss Örnsköldsvik

Matcherna spelas i 2 x 15 minuter effektiv tid. Under gruppspelet och placeringsmatcherna tilldelas vinnande lag 2 poäng, förlorande 0 samt 1 poäng vardera vid oavgjorda matcher. I matcherna 31, 32 och 33 skall en vinnare utses och skulle resultatet vara oavgjort efter full matchtid, spelas en förlängning på 6 minuter, s.k. "Sudden Death". Därefter straffar där varje lag utser 5 straffskyttar. Om det fortfarande är oavgjort efter 5 omgångar fortsätter man med sk. "suddenstraffar".

Protester skall inlämnas skriftligen senast 15 minuter efter slutsignalen. Protestavgift 700:-. Återbetalas vid godkänd protest.

Vid lika poäng i gruppspelet och placingsmatcher gäller följande:
1: Inbördes möte
2: Målskillnad
3: Flest gjorda mål
4: Lottning

Matchtid
2 x 15 min effektiv tid. Fasta byten 1 min.

Antal spelare
Lagen skall bestå av 2 målvakter och 3 femmor + 1 reserv.

Kontroll av laget
Armbindlar, tröjnumrering samt matchrapporten rätt ifylld.

Spelordning
I varje period genomföres 15 spelpass á 1 min.
Hemmalaget spelar rullande 1:a femman, 2:a femman och 3:e femman genom båda perioderna. Bortalaget börjar andra perioden med 2:a femman, fortsätter sedan med 3:e femman och sedan 1:a femman osv.

Spelregler
1. Spelare får ej flyttas mellan femmorna under match.
2. Vid skada eller liknande skall reserven (nr 18) spela.
Finns ingen reserv att tillgå skall spelaren med det lägsta numret i den femma som
står på tur att gå in och spela. (1, 6 eller 11)
Matchkontrollanten skall meddelas vid första spelavbrottet.
3. Femmorna skall spela: 1 min effektiv tid. Vid byte skall alltid 5 nya spelare in.
(undantag se regel 2)
4. Utvisning 1 min.
Vid utvisning sitter den utvisade bytet ut + personligen strafftiden ut. Dvs nästa byte
(femman) blir inte drabbat av utvisningen.
5. Vid avblåsning för spelarbyte sker nedsläpp i den zon där pucken befann sig vid
spelavbrottet.
6. Mål underkännes om detta görs på "övertid" för byte.
7. Reserverna
a) Målvakterna står halva matchen var.
Vid målvaktskada sker byte direkt.
Matchkontrollanten meddelas.
b) 18:e man spelar halva matchen. 18:e man får ej användas fritt.
Matchkontrollanten meddelas i varje fall där 18:e man spelar sporadiskt samt när
han spelar ordinarie i en femma och vem han ersätter.
8. Brott mot regler
Det lag som bryter mot regler tilldöms ett lagstraff på 1 min. Skulle eventuellt mål
göras av detta lag och brott föreligger, döms detta bort.
Tekning i det felande lagets zon. OBS! Se regel 2.