Regler för Daniel & Henriks MODO Cup #48 2015

Turneringen spelas i 2 grupper med 7 lag i varje grupp
Svenska Ishockeyförbundets tävlingsregler gäller: Tävlingsregler 2015/2016
Uppvärmning 5 min före utsatt matchtid, 5 puckar/lag (OBS! endast om tid finns)

Uppvärmning sker på samma sida som laget har sitt bås. Lagen skiftar sida vid matchstart.

Matchtiden är 2 x 20 minuter i gruppspel och finalspel, 5 min paus där lagen stannar kvar i båset.

Spolning endast mellan matcherna, i finalen sker även spolning mellan perioderna och det blir 15 min paus.

Vinst ger 2 poäng, oavgjort ger vardera 1 poäng och förlust ger 0 poäng.

Vid lika poäng i gruppspelet avgörs rangordning enligt följande,

Inbördes möte (gäller ej när fler än 2 lag hamnar på samma poäng)
Målskillnad
Flest gjorda mål
Lottning

Vid lika poängställning mellan tre eller flera lag upprättas en särskild tabell med enbart dessa lags inbördes möten och placeringarna avgörs enligt följande,
1: Antal poäng
2: Målskillndad
3: Flest gjorda mål
4: Om ställningen fortfarande är lika räknas även målen i de övriga matcherna in och målskillnad avgör.
5: Lottning

Vid oavgjort resultat i kvart- eller semifinalerna, gäller förlängning 5 minuter sk, ”sudden death” (4 mot 4).
Om inget avgörande sker, tillämpas straffslag.

Vid straffslag namnges tre spelare i vardera lag. Om det fortfarande inte är avgjort efter dessa tre straffar, vidtar ”suddenstraffar” tills avgörande sker. Suddenstraffar får läggas av vilken spelare som helst i laget, dvs. samma spelare får lägga alla straffar om man så önskar. Ingen skrapning av isen kommer att ske inför straffläggningen.

Vid oavgjort resultat i finalen spelas förlängning 10 minuter s.k. ”sudden death” (4 mot 4), därefter straffslag enligt samma modell som kvarts- och semifinalerna. Ingen skrapning av isen kommer att ske inför straffläggningen.

Protest
Protest ska lämnas skriftligen, senast 15 minuter efter avslutad match. Senare inlämnad protest ogiltigförklaras. Protestavgiften är 700 kr, som återfås vid godkänd protest.
Protestjuryn består av Fredrik Gustavsson och Krister Hållberg.