Grani On Ice 03 A/AA - 2015 (U12)
18 - 19 apr 2015
U12

Turnauksessa noudatetaan Jääkiekkoliiton E1-ikäluokan sääntöjä yhdessä seuraavien sääntöjen kanssa:

TURNAUSTAPA

Osallistuvia joukkueita on kahdeksan, kahdessa eri tasoisessa lohkossa. Lohkot pelaavat vuorotellen yksinkertaisen sarjan. Voitosta saa kaksi pistettä ja tasapelistä yhden pisteen. Sijoitusotteluissa pelin päättyessä tasan lauotaan voittomaalikilpailu.

OTTELUAIKA

Ottelut alkavat ja päättyvät ohjelman mukaisesti, ellei toisin ilmoiteta. Otteluaika on kaikissa turnauksien peleissä 2x15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Otteluiden kokonaisaika on kuitenkin enintään 45 minuuttia. Mikäli otteluaikataulun mukainen otteluaikaraja on täyttymässä ennen kuin tehokas peliaika täyttyy, toimitsijat ilmoittavat siitä n. 3 minuuttia ennen aikarajan täyttymistä kuuluttamalla. Erätauon pituus on 1 minuutti. Joukkueet eivät vaihda toiseen erään kenttäpäätyjä. Puolivälierä-, välierä- ja sijoitusotteluiden päättyessä tasan, suoritetaan ratkaisu voittomaalikilpailulla pari kerrallaan, kerrasta poikki menetelmällä. Joukkueiden on valittava vähintään viisi eri pelaajaa voittomaalikilpailuun. Voittomaalikilpailun aloittaa turnausohjelmaan merkitty vierasjoukkue.

Ottelun kokonaisajan (45 min) takia aikalisä tai pelien tahallinen viivyttäminen on kielletty. Mikäli voittolaukausten suorittaminen on kesken kokonaisajan (45 min) täyttyessä, voittolaukaukset suoritetaan loppuun. Kunkin ottelun kokoonpano on ilmoitettava turnaustoimistoon viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua. Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa hänen sulkemiseensa turnauksen jatkopeleistä. Turnauksissa ei saa peluuttaa samaa pelaajaa molemmilla tasoilla (A/AA). Jos joukkue ei ole turnausohjelman mukaisesti aloitusvalmis, tuomitaan viivästynyt joukkue hävinneeksi 10 – 0 tuloksella.

Mitaliottelut

Mitaliotteluiden varsinaisen peliajan päättyessä tasan, voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla. Molemmat joukkueet suorittavat kolme voittolaukausta vuorotellen; vierasjoukkue aloittaa. Valmentajat nimeävät kolme eri suorittajaa voittolaukauksiin.

Jos tilanne on tämän jälkeen vielä tasan, suoritetaan voittolaukaus yksi pelaaja kerrallaan, kunnes maaliero syntyy. Valmentajat nimeävät suorittajat erikseen joka kierroksen alussa.

VAKUUTUKSET

Turnauksen järjestäjät eivät vastaa osallistuvien joukkueiden pelaajien tai toimihenkilöiden vakuuttamisesta, eivätkä vastaa heidän mahdollisista tapaturmistaan, vahingoistaan tai varusteiden häviämisestä.

EROTUOMARIT

Turnauksen erotuomaritehtävistä vastaavat Keski-Uudenmaan tuomarikerhon tuomarit sekä avustavina järjestävän seuran hankkimat juniorituomarit.

PROTESTIT

Turnauksen vastalauseet on tehtävä turnaustoimistoon kirjallisesti 10 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Protestimaksu on 50 euroa, joka maksetaan protestin jättämisen yhteydessä. Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Jos protesti hyväksytään, protestimaksu palautetaan. Jyryyn kuuluu tuomarin edustaja, järjestävästä seurasta turnauspäällikkö, sekä GrIFK:n toimihenkilöedustaja.

PALKINNOT

Turnauksissa jaetaan mitalit kolmen parhaan joukkueen pelaajille (enintään 18 kpl/joukkue) sekä pokaalit kolmelle parhaalle joukkueelle.