25 apr 2015
U10

SPELTID 2*20 minuter, 5 minuters paus

PLANMÅTT: 50 x 30-35m

Straffområdet markeras med koner. Det utgår 12,25 m från vardera målstolpen och vinkelrätt mot mållinjen, samt sträcker sig 12 m mot mittlinjen.

Straffpunkt: 9 meter

INKAST

Om en spelare utför ett inkast på ett tekniskt felaktigt sätt ska samma spelare få

möjlighet att göra om inkastet, efter att domaren gett en kort instruktion om hur inkastet ska utföras.

IGÅNGSÄTTNING AV SPEL

När bollen gått "död" dvs hela bollen har passerat kortlinjen samt när målvakten

har tagit upp bollen med händerna skall spelet sättas igång genom att bollen kastas eller rullas ut till medspelare. Anfallande lag skall underlätta detta genom att backa till mittlinjen. Ledare för det anfallande laget ansvarar för att detta sker.
Om målvakten känner sig säker kan han/hon välja att starta spelet innan anfallande lag hinner backa.

6-SEKUNDERSREGELN

Målvaktens 6-sekundsregel gäller inte. Andemeningen är att ge målvakten möjlighet att sätta bollen i spel.

SPEL TILL EGEN MÅLVAKT

Om en spelare avsiktligt spelar bollen till egen målvakt och denne tar bollen med

händerna ska detta tillåtas.

MÅLCHANSUTVISNING

Regeln för målchansutvisning gäller ej för målvakten och/eller övriga spelare.

Offsideregeln tillämpas ej i 7-mannafotboll.

FÖRENINGENS ANSVAR

Arrangerande och gästande förening är ansvariga för sina respektive spelares,

ledares och supportrars uppförande i samband med och under match.

Ledare och spelare får inte, utan domarens medgivande, inleda diskussion med domarna när dessa är kvar på planen eller på väg till omklädningsrummet. Inte heller får annan än lagvärden eller matchinstruktören tillträdesrätt till domarnas omklädningsrum förrän tidigast 20 minuter efter slutsignalen.

NUMRERING AV SPELARE

Lagen ska ha sina spelare numrerade. Lagkaptenen ska bära armbindel på vänster arm. Ev överåriga spelare ska markeras med armbindel på höger arm.

BENSKYDD - SKRUVDOBBAR

Benskydd är obligatorisk vid all ungdomsfotboll. Skruvdobbar är ej tillåtna.

TABELLSORTERING
Tabellen sorteras enligt följande fallande prioriteringsordning: Poäng, målskillnad, flest gjorda mål, inbördes möte, lottning

FÖRLÄNGNING I DM ELLER CUPSPEL

Om slutspelsmatch vid full tid är oavgjord tillgrips förlängning på 1x10 minuter.

Har matchen ändå ej avgjorts, tillgrips straffsparkstävling där lagen först tar ut tre spelare vardera. Har matchen inte avgjorts efter dessa tre första straffar vidtar ”suddenstraffar”.