Katrineholm HC vinnare av Billerud Cup 2010
2010-03-14

Värdiga vinnare när finalen spelades mellan cupens två bästa lag.
Arrangerande Skärblacka IF knep bronsplatsen efter seger över Linköping HC.

Finalen blev en mycket sevärd och spännade tillställning, där finallagen spelat oavgjort i gruppspelet och förhandstipset var att det nog skulle kunna bli oavgjort även i finalen.

I första perioden var gruppspelssegrarna Katrineholm något vassare och effetktivare. Efter halva första perioden hade man välförtjänt skaffat sig en 2-0 ledning, men Köping reducerade till 2-1 innan periodvilan.

Men trots Köpings reducering var det Katrineholm som fortsatte att producera i den andra och man kunde utöka ledningen till 4-1 med knappa fem minuter kvar av finalen.
Köping tog timeout direkt när Katrineholm hade gjort 4-1 målet och drygt två minuter senare lyckades Köping reducera till 4-2 och man fick riktigt fart på skridskoåkningen igen.
Köping var bara något anfall senare ruskigt nära att reducera ytterligare en gång, men marginalerna var inte på Köpings sida och Katrineholm kunde hålla tätt och vinna finalen med 4-2 !
Stort GRATTIS till en mycket värdig cupvinnare !

Bronsmatchen mellan Skärblacka och Linköping blev precis som i gruppspelet en jämn historia, men Skärblacka var återigen något vassare och lyckades besegra Linköping för andra gången denna dag och därmed bärga den åtråvärda tredjeplasen.