U13

Säter segrare
2017-10-07

Säters IF segrade i den egna Cupen

Säters IF stod som segrare i sin egen U13-Cup efter en mycket rafflande final mot "grannlaget" Borlänge Hockey
I finalmatchen mellan Säters IF och Borlänge Hockey var det Borlänge som rivstartade och ledde med 2-0 redan efter några minuter in i den första perioden. Sedan vaknade Säter till och lyckades hålla emot resten av perioden som således slutade 0-2.
Efter halva den andra perioden spräckte Säter sin nolla i matchprotokollet. En och en halv minut senare kvitterade även Säter. I den rafflande finalen återtog sedan Borlänge ledningen. När det återstod en minut av matchen tog Säter sin Time-Out. Därefter lyckades Säter återigen kvittera, nu till 3-3.
Resultatet stod sig ordinarie matchtid ut. I den efterföljande straffläggningen storspelade båda lagens målvakter och det krävdes 8 straffomgångar innan Säter kunde utropas till segrare.

I matchen om bronset möttes Gävle GIK och Mora IK.

Gävle vann den matchen med 4-3.

Kampen om 5-6 plats stod mellan Bollnäs BIS och GötaTraneberg IK. Den matchen vann GötaTraneberg med 2-1 efter straffläggning.

Vi vill rikta ett stort TACK till deltagande lag, domare och publik som gjorde denna Cup-dag till en riktig höjdardag med många jämna matcher och bra prestationer. En stor eloge också till våra sponsorer och funktionärer som gjorde det möjligt att genomföra arrangemanget.

Resultat:  1:a Säters IF  2:a Borlänge Hockey  3:a Gävle GIK  4:a Mora IK  5:a GötaTraneberg IK  6:a Bollnäs BIS