Lås & Larmteknik Cup U10
Ishockey
21 okt 2012
U 10

Boknedsläpp på Lås & Larmteknik Cup U10
2012-10-16

I samband med Lås & Larmteknik Cup U10 söndag den 21 oktober på Glysishallen släpps de två första delarna av serien – PELLE PUCK – GUL & BLÅ och PELLE PUCK OCH BJÖRNLIGAN. Boksläppet sker bokstavligen av en domare i tekningspunkten kring 11:45 innan matchen Hudik Hockey U10 och Almtuna U10.

PELLE PUCK är en ny barnboksserie om ishockey av författaren Bengt Ingelstam och illustratören Jens Ahlbom. Pelle och hans familj flyttar till Norrland och Pelle vill mest av allt i världen börja spela hockey med Mittnäs IK. Det blir en knagglig väg för honom, men så lätt ger han inte upp. Pelle är en optimistisk kille med en busig lillasyster, häftiga tjej- och killkamrater i klassen och på ishallen, och inte så värst knepiga föräldrar.
- Syftet med boksläppet är att HHC tillsammans med författaren Bengt Ingelstam vill entusiasmera barn att läsa böcker, säger Jonas Långberg, lagledare för HHC U10.
Valet av Hudiksvall beror på att Jens Ahlbom, illustratören, hör hemma här, kanske mest känd för bilderna i Mulle Meck-böckerna, men är också en före detta hockeypappa. Författaren Bengt Ingelstam, som bland annat har skrivit böckerna om Matte & Myran, kommer från Ånge och har tillbringat en bra del av sitt liv i ÅIK där alla hans fem killar spelat hockey.
- Detta samarbete med målet att flera barn börjar läsa böcker ligger väl i linje med HHC:s samhällsengagemang (för mer info se http://www5.idrottonline.se/HudiksvallsHC-Ishockey/Samarbetspartners/Samhallsengagemanget/), säger Fredrik Jönsson, marknads- och försäljningsansvarig HHC.
Killar på låg- och mellanstadiet läser numera inte så mycket böcker. Till en del beror det på att det inte finns så många för dem att välja på. T ex. skojiga, spännande, nästan sanna idrottsböcker där man verkligen känner igen sig. PELLE PUCK kan vara en sådan bok.
Under cupen kommer böckerna att säljas för specialpriset 140:-/st eller 260:- för båda böckerna. En del av behållningen går till HHC U-10.
För kompletterande information, se länkarna nedan:
http://regeringen.se/sb/d/15600/a/200257(Hur läsförståelsen har minskat de senaste femton åren)
https://www.cuponline.se/information.asp?cupid=2030(Mer information om Lås & Larmteknik Cup U10)

Annons