Sveriges Närmaste Cup 2008
Ishockey
27-30 dec 2008
U10-13

Älta IF Tigers vann U13
2008-12-27

Efter en 5-2 seger i finalen mot SHK Hockey kunde Älta IF Tigers åka hem som slutsegrare i U13-klassen.

Det blev överlag väldigt jämna och spännande drabbningar mellan lagen den första cupdagen i Sveriges Närmaste Cup, då lagen i U13-klassen gjorde upp om slutsegern. När gruppspelet var avklarat var det bara en poängs skillnad mellan ettan och trean i grupp A och i grupp B kom ettan, tvåan och trean på samma poäng.

När väl slutspelet drog igång skulle det visa sig att i stort sett alla matcher även där var jämna och i flera matcher var det bara uddamålet som avgjorde.

I finalen kunde Älta IF Tigers vinna över SHK Hockey med 5-2 och därmed åka hem med slutsegern i bagaget. Men även den här matchen var jämnare än sifforna kanske visar. Avgörande 5-2 målet gjordes i tom kasse och dessförinnan var det flera bud på 4-3 reducering från SHK:s sida, men Älta redde ut stormen på ett bra sätt och kunde till slut alltså vinna både matchen och cupen.

En "match i matchen" i finalen var den om vem som skulle bli cupens poängkung. Här var det lika mellan SHK:s Anton Nyström och Ältas Christopher Mastomäki inför finalen men då Christopher slog till med ett hat-trick i finalmatchen räckte det för att vinna priset som poängkung. Men Anton var sannerligen inte långt efter då han stod för två mål i nämnda finalmatch.

Arrangerande ESK Hockey hade tur med vädret och det var en och annan nostalgisk tillbakablick bland de av lagens supportrarar som hunnit upp i medelåldern. Ett par minusgrader och mestadels solsken vid spel på en uterink med "tratthögtalare" förde mångas minnen tillbaka till en svunnen tid. Det var så här hockey alltid spelades för en sisådär 25 år sedan...

Ett stor grattis till Älta IF Tigers och dessutom ett stort tack till övriga inblandade för en bra genomförd turnering.

Noterbart är att drygt 300 besökare tittat in på onlinesidorna under denna första cupdag, trots att det blev ett tillfälligt avbrott i systemet ett tag mitt under dagen.

Nu tar cupen ledig en dag och startar upp igen på måndag morgon med klassen U11.

Annons