Markus Åkerblom Cup 2016
Хоккей
4 - 6 nov 2016
U13

Leksands IF klara för Markus Åkerblom Cup
19.07.2016

En plats återstår att fylla innan de utvalda dussinet lag som gör upp om MÅC-pokalen 2016 är komplett. I dag kan vi presentera ett nytt dalainslag, Leksands IF, till den skara av lag som kommer till Östersund Arena 4-6 november.

Stolta LIF vars A-lag är tillbaka i högsta serien SHL efter endast en säsong i hockeyallsvenskan har en speciell relation till Östersund och just Markus Åkerblom.
Cupens beskyddare spelade nämligen i Leksand mellan 1990-2000 och under fjolåret så var han under en tid aktuell att göra comeback i föreningen och då som sportchef. Åkerblom valde istället att gå till Björklöven som assisterande tränare.

MÅC´s cupgeneral Patrik Jemteborn är nöjd med att få LIF till cupen.

-Nöjd och glad men även stolt. Att en så etablerad och välskött förening väljer att komma till oss är en riktig fjäder i hatten. Tydligen gör vi något bra här och ryktet om fjolårets fina cup så våra cupföräldrar rodde i hamn med den äran verkar ha nått ända ner till Siljan.

Nu återstår endast EN plats och sedan är 12:an komplett.

-Vi har några som är på gång, andra har hört av sig redan men vi är på jakt efter en riktig morot som ska komplettera de lag vi redan har klara. Något som ska inspirera de redan klara lagen men också motivera alla barnen att vi får en vältäckande hockeykarta. Vi har även våra kontakter utomlands så vi får se, avslutar Jemteborn.


Klara lag just nu är:
Östersunds IK (arrangerande förening)
Leangen Ishockeyklubb, (Norge)
Sundsvall Hockey Blå
Sundsvall Hockey vit
Rosenborg HK (Norge)
Timrå IK Röd
Timrå IK Vit
MoDo Hockey
KB 65

Mora IK
Leksands IF

Annons