U11

Finsk seger på TUREX 2013!
2013-01-07

Det var finsk sisu som rådde under cupens 2:a och 3:e dag.

Samtliga lag bjöd upp till ett fantastiskt spel under cupens slutspelsdag! Lagen hade vässat formen rejält och vi fick se många oerhört spännande matcher. Till slut var det det duktiga laget EPS (Blues EPS)från Finland som tog hem slutsegern, men de fick kämpa en del för detta... Under slutspelsdagen mötte de bl a Almtuna i semifinal. Ett Almtuna som under sin första gruppspelsdag hade landat på en fjärde plats i sin grupp. Med detta faktum i handen tänkte många att det skulle bli en lätt seger för EPS, men icke; Almtuna bjöd verkligen upp till dans och vi såg en match som gjorde att Björknäs Islada kokade! Läktarna var fulla med skrikande åskådare och det blev inte lugnare av att det efter första straffläggning fortfarande stod lika! Det var dags för sudden-straffar. Patrik Isiguzo gjorde slutligen 6-5-målet och finsk seger var ett faktum.

I finalen mötte laget Färjestad och återigen fick vi åskådare se en väldigt spännande hockeymatch. Färjestad inledde starkt och hade en lång stund ledningen med 2-0. Men Blues hämtade igen försprånget och när det var 1 minut och 6 sekunder kvar av sista perioden slog Patrik Isiguzo till igen: Blues EPS vann med 3-2.

På fin andra plats kom alltså Färjestad och 3:a blev Värmdö hockey.