2-4 nov 2007
U 15 (-93)

Hammarby vann Folke Filbyter Cup 2007
2007-11-05

Efter en mycket spännande final stod till slut Hammarby som segrare. Slutresultatet skrevs till 3-4.

Finalen:
Efter första perioden ser det ut som om det är Hammarby´s dag helt och hållet. 0-3 ledning efter en period till Hammarby, trots jämn skottstatistik, 12-13. En ledning som håller drygt 8 minuter in i andra perioden. Då kommer Djurgårdens reducering till 1-3. 16 sekunder senare är det dags igen, Djurgården reducerar ytterligare en gång, 2-3. Nu står matchen och väger.

Djurgården trycker på i jakten på kvittering och drygt 15 minuter in i andra halvlek rasslar det till i nätet igen, i Djurgården´s målbur. Hammarby ökar sin ledning till 2-4. Efter ytterligare knappt 2 minuters spel är det så dags för nästa målgest, Djurgården reducerar till 3-4 med knappt 2.20 kvar att spela.

Vid tiden 19.00 tar Djurgården en ”Time-Out”. Djurgården lyckas dock inte med att nå en kvittering och förlängning, trots tappert kämpande spelare på isen. När slutsignalen går kan samtliga spelare från Hammarby ses inta isen – Guldet är bärgat.

Slivermedaljen går till Djurgården, Brons till AIK.

LHC Team 93 gratulerar Hammarby IF till segern och hoppas även att övriga lag haft det bra under Folke Filbyter Cup 2007 i Linköping.