3 jan 2024
U9-U16

Varmt Välkomna till Kenneth Ljusberg Cup, för flickor U9-U16

Sundsvall 3 Januari 2024

Cupen spelas i Sundsvall, Brandcode Center och Ungdomshallen och vår huvudsponsor är SCA.

Matcherna spelas i två former, för yngre spelare 9-12 år, enligt de nya rekommendationerna från svenska ishockeyförbundet, zonspel tre mot tre plus målvakter. Denna spelform innebär att alla spelare får betydligt fler puckkontakter och blir mer involverade i spelet, spännande och intressant känner vi. Mer information finns på svenska ishockeyförbundets hemsida, läs under rubriken "Hemmaplansmodellen".

Utöver spel tre mot tre spelar vi också matcher för 5 mot 5 spel över helplan för spelare i åldern 13-16.

Du som gästande lag kan anmäla lag för spel i antingen F10 (födda -15/-14), F12 (födda -13/-12) eller F13-16 (Födda -11/-08).

Vår ambition är att vi skapar matcher där spelarna får möta motståndare med likvärdig erfarenhet och ålder. Om gästande lag har underlag för att anmäla flera lag i F10 eller F12 kan detta göras.

Antal föreningar: 6 stycken, varje förening har möjlighet att ställa upp med 2 stycken lag för 3 mot 3 spel samt ett lag för 5 mot 5 spel. Vi rekommenderar 8-10 st spelare per lag (7-9st utespelare plus målvakt) för spel 3 mot 3.

Spelregler: Baserat på ålder/erfarenhet kommer två olika regelsystem att användas. För de yngre F10 gäller följande: Zonspel 3 mot 3, tutbyte efter 1 minuts spel, matchtid 1 x 15 minuter. Straff istället för utvisning. Vid blockering backar motståndarna hem. För F12 gäller flygande byten 20 minuters matcher. Straff istället för utvisning. Vid mål börjar laget som släppt in mål med pucken bakom eget mål.

För de äldre genomförs matcher enligt följande regler: 5 mot 5 helplan med Fria byten, matchtid 2x15 min. 3 min periodpaus utan spolning. Uppvärmning 5 min med tio puckar före varje match.

Antal matcher: 5 st för äldre och 5-6 st för yngre.

Spelschemat försöker vi anpassa så att det blir möjligt utifrån anmälda lags logistiska förutsättningar. Sista matchen beräknas vara färdigspelad senast kl 18.30.

Avgift: 2500 kronor per förening, fem stycken ledare ingår (lunch, mellanmål, middag och ledarfika). Extra ledare 200 kronor/st.

Deltagaravgift: 350 kronor per spelare. I avgiften ingår lunch, mellanmål samt middag.

All mat för lagen serveras i ishallen.

Anmäl intresse genom att göra en anmälan till Cupansvarige på e-post: burlinjohan@gmail.com

- Ange föreningens namn

- Antal lag ni önskar ställa upp med och om lagen önskas spelas i F13-F16 eller F10 eller F12.

- Antal spelare och ledare,  samt tröjfärger

- Matallergier

När ni fått bekräftelse av Cupansvarige kan ni betala in lagavgiften

Betalningsanvisning:

Bankgiro: 313-6777  IF Sundsvall Hockey   - ange "SCA Cup Flick+ lagnamn" som referens i betalningen.

Betalning av Föreningsavgift (2500 kronor) betalas som bekräftelse vid anmälan.

Deltagaravgifter för spelare och ledare betalas senast 2023-11-30.

Boende: Om övernattning önskas kan vi rekommendera Scandic Sundsvall Nord som ligger nära arenan (cirka 100 meter).