POP-turnaus/Haukat F2005
27 dec 2014
Synt. 2005 ja myöh.

POP-TURNAUKSEN SÄÄNNÖT

Järvenpään Haukat F2005:n 27.12. 2014 järjestämässä POP-turnauksessa noudatetaan F1:n Leijonaliigan sääntöjä seuraavin muistutuksin ja poikkeuksin.

-Peliryhmien pitää olla kaukalon laidan tuntumassa valmiina astumaan jäälle viisi minuuttia aikaisemmin kuin ottelut on merkitty alkamaan turnausohjelmassa. Turnausjärjestäjä informoi peliryhmiä mahdollisista muutoksista turnauspäivän aikana.

-Yhden ottelun peliaika on 24 minuuttia juoksevaa aikaa. Vaihdot kestävät kaksi minuuttia. Ottelujen toimihenkilöt vastaavat siitä, että vaihdoista ilmoitetaan joko äänimerkillä tai kuuluttamalla.

-Pelinohjaaja käynnistää pelin 15 sekunnin jälkeen em. ilmoituksesta riippumatta siitä, ovatko pelaajat valmiita aloitukseen tai eivät

-Pelaajamäärä kokoonpanossa on vapaa. Kaukalossa se on 4 vs. 4 ja maalivahdit

-Peliväline on musta kiekko

-Kaikkia peliryhmän kenttäpelaajia on peluutettava tasapuolisesti ja on otettava huomioon myös alempana esiin tuleva rangaistuskäytäntö

-Maalivahdin korvaaminen kenttäpelaajalla viimeisen kahden minuutin aikana on sallittu sekä pelin että pelikatkon aikana

KILPA- JA HAASTAJASARJAT

-Kilpa- ja haastajasarjan osallistuu 12 peliryhmää, jotka on jaettu kolmeen neljän peliryhmän lohkoon. Alkusarjassa voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Alkusarjassa ei ole jatkoaikoja tai rangaistuslaukauskilpailuja.

-Alkulohkoista etenevät puolivälieriin voittajat, toiseksi sijoittuneet ja kaksi parasta kolmanneksi päätynyttä. Nämä jatkavat turnausrupeamaansa cup-systeemillä (puolivälierät, välierät, loppu- ja pronssiottelut). Jatko-ohjelman kaavio on merkitty etukäteen otteluohjelmaan.

- Alkusarjassa neljänsiksi sijoittuneet ja heikoimmat kolmanneksi tulleet pelaavat kilpa- ja haastajasarjoissa päivän neljännet ottelunsa sijoista 9-12. Kummassakaan sarjassa ei pelata puolivälierien jälkeen sijoista 5-6 ja 7-8.

SIJOITUKSET ALKULOHKOISSA

Jos kaksi joukkuetta ovat tasapisteissä:

- 1. Keskinäinen ottelu, 2. Maaliero, 3. Tehdyt maalit, 4. Arpa.

Jos kolme tai useampaa joukkuetta ovat tasapisteissä:

- 1. Pisteet keskinäisistä otteluista, 2. Maaliero keskinäisissä otteluissa, 3. Tehdyt maalit keskinäisissä otteluissa, 4. Tehdyt maalit koko lohkossa, 5. Arpa.

JATKO-OTTELUT

-Jos sijoitusottelu, puolivälierä tai välierä on varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteessa, sitä seuraa rangaistuslaukauskilpailu. Ratkaisua haetaan esim. SM-liigasta tutulla kolmen laukaisijan periaatteella.

-Ennen sitä kaikki kenttäpelaajat siirtyvät vaihtoaitoon. Vierasjoukkueeksi merkitty peliryhmä aloittaa kilpailun, pelaajia ei tarvitse ilmoittaa tuomarille tai toimitsijoille.

-Jo kerran rangaistuslaukauksen suorittanut pelaaja ei voi yrittää uudestaan ennen kuin jokainen joukkueen kenttäpelaaja (pl. loukkaantuneet) on saanut yrittää ratkaisua. Mahdollisella toisella kierroksella peluuttajat voivat päättää järjestyksestä vapaasti.

FINAALI- JA PRONSSIOTTELUT

-Mikäli finaali- tai pronssiottelu on 24 minuutin jälkeen tasan, pelataan jatkoaika äkkikuolema-periaatteella. Jatkoaika on maksimissaan neljän minuuttia kestävä ja kaksi vaihtoa pitkä. Kello pysäytetään vaihtojen välissä.

-Mikäli ottelu on jatkoajan jälkeen tasatilanteessa, voittaja ratkaistaan samalla periaatteella kuin muissa jatko-otteluissa (kts. selonteko hieman ylempää).

PIENET JA TAHATTOMAT RIKKEET

-Pelinohjaaja tuomitsee pelaajalle rikkeen sääntöjen vastaisesta pelaamisesta ja kertoo hänelle sen syyn. Ottelu jatkuu keskialoituksella, kuten kaikissa rikkeiden ja rangaistusten jälkeisissä tilanteissa.

ISOT RIKKEET

-Pelinohjaaja poistaa rikkoneen pelaajan kaukalosta vaihdon loppuajaksi ja kertoo hänelle syyn siihen. Pelinohjaaja ilmoittaa rikkoneelle joukkueelle, että se pelaa vaihdon loppuun alivoimalla (3 vs. 4).

RIKKEET MAALINTEKOTILANTEISSA

-Pelinohjaaja voi tuomita hyökkäävälle joukkueelle rangaistuslaukauksen, jos puolustavan joukkueen pelaaja käyttää sääntöjen vastaisia otteita selkeissä maalintekotilanteissa

TÖRKEÄT RIKKEET

-Pelinohjaaja voi poistaa pelaajan ottelusta suoraan, mikäli kyseessä on törkeä teko, tahallinen vahingoittamisyritys tai epäurheilijamainen käytös (esim. mailalla tai nyrkillä lyöminen, selkääntaklaus, keihästäminen tai törkeä kielenkäyttö). Pelinohjaaja ilmoittaa rikkoneelle joukkueelle, että se pelaa vaihdon loppuun alivoimalla (3 vs. 4).

PELIPAITOJEN VÄRIT JA HYÖKKÄYSSUUNNAT

-Otteluohjelmassa kotijoukkueeksi merkitty pelaa tummissa peliasuissa, vierasjoukkue valkoisissa. Vierasjoukkue hyökkää katsomosta/toimitsija-aitiosta/pelaajien jäälle tulosuunnasta kohti keskiympyrää, kotijoukkue päätylaudoitusta kohti.