Stockholm Hockey Trophy
21 - 22 mar 2015
U10

Regler & speltid
Matcherna spelas i 2 x 15 minuter effektiv tid på helplan. Spolning sker efter varje match. Sidbyte i periodpaus.
Utvisningar är en minut istället för två som tillämpas i seriespel. Lag som ej är redo för spel på utsatt tid drabbas av v.o med 0-5. (Gäller ej då arrangör orsakar försening)
I övrigt så är utvisningar och straff enligt Svenska hockeyförbundets regler.
Tacklingar är ej tillåtna.

Spelform
Grundspelen spelas med 16 lag om 4, där lagen möter varandra lördagen. På söndag spelar vi slutspel. För att avgöra hur placeringarna blir inför slutspelen, rangordnas lagen enligt följande: flest poäng, inbördes möte, målskillnad, flest gjorda mål. Skulle två lag ändå komma på samma plats vinner det lag som har minst utvisnings minuter. Vid en situation där man inte kan tillämpa inbördes möte (när lagen på samma poäng slagit varandra) räknar man lagens samtliga poäng och mål som man samlat under grundspelet. Man gör alltså ingen egen uppställning med de lag som det gäller. Skulle det ändå inte gå att dela lagen åt sker lottning. Slutspelet spelas även det i 2 x 15 minuter effektivt.

På söndag spelas A och B slutspel. Här är det kvartsfinaler, semifinaler samt finaler och placeringsmatcher.
Alla ettor och tvåor spelar A slutspel och treor och fyror från lördagen spelar B slutspel. Lagen spelar minst två matcher på söndagen.

Slutspelsmatcherna spelas även de i 2 x 15 minuter effektivt tid. Slutar placerings matcher oavgjort lägger man 3 straffar vardera med olika straffläggare och därefter straffar i form av sudden death, om det fortfarande är lika. Då med valfri straffläggare. Vinst i grundspel ger 2 poäng och oavgjord match ger 1 poäng.

Stockholm Hockey Trophy spelas i fair play anda. Efter turneringen kommer det laget som uppträtt bäst på och utanför isen att belönas med en utmärkelse. Denna utmärkelse inkluderar även föräldrar och supporters på läktaren.

Det kommer även at delas ut pris till bästa hejar klack, så ta i och heja på era spelare nu.