U13
Sponsor Indian Cuisine

Kiekko-Laser turnaus / Oulunsalo / 27-29.12.2013

TURNAUSSÄÄNNÖT

Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton D2 -junioreiden sääntöjä seuraavin muutoksin / täydennyksin:

1. JOUKKUEET JA PELAAJAT

Turnaukseen osallistuu 6 joukkuetta. Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän lisenssin omaavia pelaajia, jotka ikänsä puolesta (syntyneet vuonna 2001 tai myöhemmin) mahtuvat joukkueeseen, kuitenkin kuhunkin otteluun voi nimetä enintään 18+2 pelaajaa.

Jokaisessa joukkueessa voi pelata enintään kaksi kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti, jotka ovat syntyneet vuonna 2000, sillä edellytyksellä, että he normaalistikin osallistuvat joukkueen toimintaan. Tytöt voivat osallistua liiton normaalisääntöjen mukaisesti (s. 1999 tai myöhemmin). Lisäksi myös vuotta vanhemmat tytöt voivat vapaasti osallistua turnaukseen, mikäli he muulloinkin ovat mukana säännöllisesti joukkueen toiminnassa.

2. PELIAIKA

Alkusarjan ottelut: Peliaika turnauksen alkusarjan otteluissa on 2 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa. Kokonaispeliaika on 60 minuuttia. Mikäli aika ei riitä täysiin peliminuutteihin, peli loppuu otteluohjelmaan ilmoitettuna aikana. Ajan loppumisesta ilmoitetaan joukkueille 2 minuuttia ennen kokonaisajan loppua. Alkusarjan peleissä aikalisän käyttö ei ole sallittu.

Sijoitusottelut: Sijoitusotteluiden peliaika on 3x15 minuuttia tehokasta peliaikaa. Otteluille on varattu kokonaisaikaa 90 minuuttia ja ne pelataan aina ratkaisuun saakka alla kerrotulla tavalla. Sijoitusotteluissa aikalisän käyttö on sallittu.

Mikäli sijoitusottelun varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 5 minuutin jatkoaika ”sudden death” -menetelmällä. Jatkoaika pelataan 3 vastaan 3. Mikäli peli on vielä jatkoajankin jälkeen tasan, suoritetaan paremmuuden selvittämiseksi rangaistuslaukauskilpailu kolmella pelaajalla per joukkue. Tämänkin päättyessä tasan, jatketaan pelaaja kerrallaan, kunnes maaliero syntyy. Laukaisija on aina eri pelaaja. Rangaistuslaukauskilpailun aloittaa kyseisen ottelun ns. kotijoukkue.

Ottelut alkavat peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita. Ottelu aloitetaan välittömästi jäänajon ja maalien paikalleen asettamisen jälkeen. Lämmittely sallitaan jäänajon jälkeen ennen peliä, noin 5 minuuttia, vain mikäli otteluaikataulu ja jään kunto sen sallii. Erien välissä on 2 minuutin erätauko, minkä aikana vaihdetaan kenttäpuoliskoja. Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5–0.

3. TURNAUSTAPA

Joukkueet pelaavat yksinkertaisen alkusarjan kuuden joukkueen lohkossa. Voitetusta ottelusta saa 2 pistettä, tasapelistä 1 ja häviöstä 0 pistettä. Alkusarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Mikäli kaksi tai useampi joukkue päätyy samaan pistemäärään, ratkaistaan sijoitus

4. TUOMARIT

Otteluiden tuomareina toimivat Oulun jääkiekkotuomarit ry:n nimeämät viralliset tuomarit.

5. ISOT RANGAISTUKSET

Turnauksessa noudatetaan SJL:n virallisten kilpailusääntöjen 2013-2014, kappale 10, mukaisia rangaistussäänöksiä.

- Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa aina automaattisesti hänen sulkemiseen turnauksesta.

- Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön saama pelirangaistus käytöksestä johtaa turnauksen juryn kurinpitokäsittelyyn.

- Kaksi isoa rangaistusta (10 min tai PRK) turnauksen aikana samalle pelaajalle aiheuttaa aina automaattisesti yhden ottelun pelikiellon.

6. TURNAUKSEN JURY JA VASTALAUSEET

Vastalauseet käsittelee turnauksen jury, jonka päätös on lopullinen. Vastalauseet on esitettävä kirjallisena 30 minuutin kuluttua ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 50 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn muodostavat, turnauspäällikkö tai hänen paikalla oleva varahenkilö, kummankin osapuolen joukkueenjohtaja ja ottelun puhaltanut tuomari. Äänten mennessä tasan erotuomarin ääni ratkaisee. Tuomareiden peleissä tekemistä päätöksistä ei voi valittaa.

7. PELIPAIDAT

Joukkueiden joukkueenjohtajat ovat velvollisia varmistamaan joukkueiden käyttämän paidan värin keskenään hyvissä ajoin, viimeistään 15 minuuttia ennen pelin alkua. Pelipaidan värin kussakin ottelussa valitsee ensiksi kotijoukkue. Poikkeus sääntöön on ainoastaan siinä tapauksessa, että jollakin joukkueella ei jostain syystä ole kuin yksi väri käytettävissä.

8. PALKINNOT

Kolme parasta joukkuetta palkitaan

9. TAPATURMAT

Turnauksen järjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia, eikä vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista.

10. MUUTOKSET

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, mikäli erityiset syyt niin vaativat. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuville joukkueille.

11. TURNAUSPÄÄLLIKKÖ

Turnauksen johtajana toimii järjestävän joukkueen nimeämä turnauspäällikkö.

12. KÄYTTÄYTYMISSÄÄNNÖT

Kaikkien osallistuvien joukkueiden pelaajien sekä toimihenkilöiden käytöksen odotetaan olevan turnauksen aikana esimerkillistä ja rehdin urheiluhengen mukaista. Myös katsojia pyydetään toimimaan kannustavasti ja näyttämään lapsille hyvää esimerkkiä.