Kampreglement/Turneringsreglement

- Kamptid er 2 x 18 min effektiv spilletid
- Pause er 3 min (kan bli redusert ved behov)

Kampene starter presis og man kan ikke påregne oppvarming på is.

Vi ber trenere/lagledere hjelpe sekreteriat og dommere med effektiv kampavvikling med hensyn på å være klare til oppsatt tid.

Vi ber ledere og spillere om å respektere dommernes avgjørelser og bidra til fair play og gode holdninger.
Kluge Fair play Trophy blir delt ut til det laget med færrest utvisningsminutter.

Turneringen arrangeres etter NIHFs kampreglement for klassen U14. Det benyttes bonussystem for bruk av to keepere, keeperne må stå en periode hver for å oppnå keepe rpoeng. Det er ingen regel om keeperpoeng i utslagskamper, den gjelder der det er serier.

Utenlandske lag bør spesielt merke seg noen regler, som ikke nødvendigvis er de samme utenfor Norge:
- Spilleberettiget i klassen U14 er for sesongen 2013/14 spillere født i 2000, og det kan også delta yngre spillere født 2001 eller 2002.

Policy Straff
- Spillere som for 2. gang i samme kamp blir utvist for hvilken som helst av følgende 9 forseelser, nektes å delta i resten av kampen det gjelder: Boarding, slashing, clipping, charging, cross-checking, albuetakling, knetakling, farlig spill med høy kølle, takling mot hodet og nakke, takling bakfra. Spilleren det gjelder forlater kampen og en annen spiller soner den aktuelle tominutters utvisningen.

Rangering i innledende gruppespill
Det benyttes bonussystem for bruk av to keepere. Laget gir før kampen beskjed til protokollfører om at man ønsker å gå for det ekstra poenget, og beskjeden formidles til begge lag. Dersom lagets intensjon oppfylles gis laget et ekstrapoeng i tillegg til det eller de poeng laget har kvalifisert seg for gjennom kampens resultat
Det angis 2 poeng for vunnet kamp, 1 poeng for uavgjort og 0 poeng ved tap. I tillegg kan man få 1 keeper poeng.

Rangering.
Plassering bestemmes av poengtallet. Står 2 eller flere lag likt, gjelder følgende:
a. Lagenes innebyrdes oppgjør. Oppnådd keeperpoeng teller med som en del av innbyrdes oppgjør.
b. Står alle eller noen av disse lagene fortsatt med poenglikhet, avgjøres rekkefølgen ut fra forskjellen i de innbyrdes oppgjørene mellom de lagene som har samme poengsum. Det laget med flest plussmål rangeres først.
c. Hvis det fortsatt står likt mellom lagene, skal laget med flest scorede mål rangeres først.
d. Hvis det fortsatt står likt, skal målene fra samtlige spilte kamper telle med ved beregningen av målforskjell og flest scorede mål.

Ved uavgjort i plasserings-spillet
I alle søndagens kamper skal det kåres en vinner, og ved uavgjort etter ordinær tid gjelder følgende, jfr kampreglementet § 6-2:
a. Det spilles sudden death inntil maksimalt 10 minutter med 4 utespillere på hvert lag.
b. Ved uavgjort også etter 10 minutter sudden death, avgjøres kampen ved straffeslagskonkurranse best av 3 straffer, jr ellers kampreglementet § 6-3.