2stad Hockey Cup
Ishockey
8 - 10 mars U13. 15-17 mars U14. 22-24 Mars U15. 28-30 mars J18. 5-7 mars U16
U13,U14,U15,U16,J18

Spelform U13-J18



Fyra grupper med fem lag i varje grupp. Två grupper spelar i Trollhättan och två grupper spelar i Vänersborg. Ni spelar två matcher på fredag och två matcher på lördag plus en placeringsmatch på söndag.



Ettan och tvåan i gruppspelet i respektive ort möts i kvartsfinaler. (Ettan från den ena gruppen möter tvåan i i den andra gruppen). Vinnarna i kvartsfinalmatcherna möts i en semifinal. Vinnarna i semifinalen spelar om totalsegern i 2Stad Hockey Cup.
Alla lag garanteras fem matcher. Semifinalister garanteras 6 matcher. Finalister spelar totalt 7 matcher.
Speltid 2 x 20 minuter effektiv tid.



Första cupmatch och ändringar i spelform
Cupen börjar tidigast kl 07.30 på fredag morgon - en del lag behöver därför komma på torsdag kväll. För samtliga cuper gäller att spelformen kan ändras om antalet lag blir färre en fem per grupp.


Överåriga spelare
Vår grundsyn är att spela med så rena årskullar som möjligt. Vi vet emellertid att vissa årskullar är antalsmässigt svaga. Vi rekommenderar i de fallen att plocka upp spelare underifrån, men vi tillåter, med vissa restriktioner, överåriga att deltaga. Överåriga bör dock ej tas med för att toppa laget.


I U12 - U14 får endast av distriktsförbunden godkända spelare spela som överåriga (gäller även utlänska lag).
Som överårig spelare avses för U12 spelare född 2000 eller tidigare, för U13 spelare född 1999 eller tidigare,osv.

Systemet med A, B och C-pojkar tillämpas inte i 2Stad Hockey Cup. Dispenser medtages till cupen.


För U15-U16 tillåts max tre överåriga spelare, varav en kan vara målvakt. Överårig spelare får inte vara födda tidigare än ett år jämfört med ordinarie årskull. Ingen dispens krävs.

För J18 ska deltagande spelare vara födda 1995 eller senare. Dessutom gäller att 3 överåriga spelare varav 1 kan vara målvakt får spela i varje match. Med överårig spelare i J18 avses spelare född 1993 eller 1994. Spelare födda tidigare än 1993 får ej deltaga.


Time-Out
Time-Out tillämpas i enlighet med SIF’s regelbok, dvs 30 sekunder Time-Out per lag och match. Detta gäller i gruppspel, placeringsmatcher och finaler.



Final- och placeringsspel - Lika resultat efter full tid
I final- och placeringsmatcher måste varje match avgöras. För placeringsmatcher och semifinaler tillämpas "suddenstraffar" direkt efter full tid. Med suddenstraffar menas att båda lagen lägger var sin straff. Om båda lagen antingen missar eller gör mål, lägger lagen var sin ny straff. Detta upprepas till dess att ett av lagen missar sin straff och det andra laget gör mål. En individuell spelare får lägga fler än en straff. Domaren lottar vilket lag som får börja straffläggningen. Endast det avgörande målet skrivs in i protokollet. Spelare som sitter utvisad vid full tid får ej deltaga i straffläggningen.

Förlängning tillämpas endast i finalen
I finalen föregås en eventuell straffläggning av 5 minuter förlängning enligt sudden death. I förlängningen spelar lagen med max fyra utespelare var, förutsatt att inget av lagen har spelare utvisad(e) vid ordinarie speltids slut. Om inget mål görs under förlängningen tillämpas suddenstraffar enligt ovan.



Domare
Alla matcher döms av legitimerade domare (tredomarsystem).

Annons