Vinst i gruppspelsmatch ger 2 poäng.

Alla spelare ska vara licenserade i den klubb man representerar.
Inga tillfälligt komponerade lag är tillåtna.

HHC cupen vänder sig till pojkar födda 2003 eller senare.

Matcherna spelas i 2 x 16 minuter effektiv tid. Då tids schemat är tajt använder vi oss av den så kallade 5 sekunders regeln vid tekningar.
För att avgöra hur placeringarna i Gruppslutspelet rangordnas lagen enligt följande: flest poäng, inbördes möte, målskillnad, flest gjorda mål. Alla matcher inräknade. Skulle det ändå inte gå att dela lagen åt sker lottning.
Slutspel/Placeringsmatcher spelas även det i 2 x 16 minuter effektiv tid. Slutar matcherna i slutspel oavgjort spelar man 1 x 5 minuter sudden death. Är det efter det fortfarande oavgjort lägger man 3 straffar vardera och därefter straffar i form av sudden death, om det fortfarande är lika. Då med valfria straffläggare.

Inga utvisningar tillämpas. Domaren tillrättar visar spelaren, två varningar= spelaren vilar ett byte.