2004

Aktia Kultakiekko 2016
2.-4.9.2015 Myyrmäen jäähallit, Vantaa

Turnaussäännöt
Turnauksessa noudatetaan Suomen Jääkiekkoliiton D2 ikäluokan kilpailu- ja pelisääntöjä yhdessä jäljempänä esitettyjen turnaussääntöjen kanssa.

Pelaajaluettelot

Joukkueenjohtajat käyvät turnaustoimistossa tarkistamassa joukkueensa pelaajaluettelon viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäistä peliä. Mikäli joukkueen kokoonpanossa tai pelinumeroissa tapahtuu muutoksia on niistä ilmoitettava 30 minuuttia ennen seuraavan pelin alkamista. Aloituskokoonpanoa ei tarvitse etukäteen nimetä.

Kenttäpelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta turnausviikonlopun aikana. Maalivahteja voi peluuttaa kahdessa eri joukkueessa.

Peliaika ja aikalisä
Otteluiden kesto on 2 x 20 min tehokasta peliaikaa tai kokonaiskestoajaltaan enintään 60 min. Jos varattu kokonaiskestoaika tulee täyteen ennen tehokkaan peliajan täyttymistä, niin toimitsijat ilmoittavat ajan loppumisesta kummallekin joukkueelle kaksi minuuttia ennen kokonaisajan päättymistä kuitenkin niin, että viimeinen minuutti pelataa tehokasta peliaikaa.  Kokonaisaika alkaa peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita.

Aikalisän käyttö ei ole sallittu.

Ottelurituaalit
Joukkueiden on oltava valmiina otteluun 5 minuuttia ennen peliohjelmaan merkittyä otteluaikaa. Mikäli joukkue ei ole valmiina paikalla ottelun merkittynä alkamisaikana, tuomitaan joukkue hävinneeksi tuloksella 5-0.
Ennen ottelun alkua joukkueiden kapteenit kättelevät tuomarit, vastustajan kapteenin sekä valmentajat ja vaihtavat viirit. Itse ottelu aloitetaan tarkasti peliohjelmaan merkittynä ajankohtana.

Välittömästi pelin jälkeen kaikki pelaajat siirtyvät kentän keskialueelle riviin, Ottelun tsempparit palkitaan ja pelaajat kättelevät vastustajan pelaajat ja poistuvat ripeästi jäältä.

Otteluiden erätauko on 1 min.

Rangaistukset
Pelaajan saamat kaksi isoa rangaistusta (käytösrangaistus ja pelirangaistus käytöksestä) aiheuttavat automaattisesti yhden ottelun pelikiellon. Pelaajan tai toimihenkilön ottelurangaistus aiheuttaa automaattisesti pelaajan tai toimihenkilön sulkemisen pois lopputurnauksesta.

Turnausjärjestelmä, paremmuuden ratkaisu tasatilanteissa ja pistejärjestelmä
Turnausjärjestelmä on sama AAA ja AA turnauksissa:
Alkusarjassa molemmissa turnauksissa joukkueet pelaavat yksinkertaisen
sarjan.
Sarjan kaksi parasta pelaavat loppuottelun. Sijoilla 3-4 olevat joukkueet pelaavat loppuottelussa. Viimeiset kaksi joukkuetta pelaavat sijoista 5-6.

Molemmissa turnauksissa voitosta saa kaksi (2) pistettä, tasapelistä yhden (1) ja häviöstä nolla (0) pistettä.

Mikäli alkusarjassa kaksi tai useampi joukkue päätyy tasapisteisiin, ratkaisee:
1. Keskinäisten otteluiden pisteet tai keskinäinen ottelu
2. Keskinäisten otteluiden maaliero
3. Kaikkien sarjaotteluiden maaliero
4. Kaikkien sarjaotteluiden tehdyt maalit
5. Arpa

Jatkopelit määräytyvät alkulohkon sijoituksen ja turnausohjelman mukaisesti.
Loppuottelun, pronssiottelun ja sijoitusottelun päättyessä tasapeliin, voittaja ratkaistaan voittomaalikilpailulla. Kaikki laukaukset ammutaan samaan päätyyn. Jäänajoa ei suoriteta ennen voittomaalikilpailua. Erotuomari päättää kumpaan päätyyn kilpailu suoritetaan. Voittomaalikilpailu aloitetaan kolmella (3) pelaajalla kummastakin joukkueesta. Pelaajat ampuvat vuorotellen. Pelaajia ei tarvitse nimetä etukäteen. Voittomaalikilpailuun voivat osallistua kaikki pelaajat, jotka ovat joukkueen kokoonpanossa. Vierasjoukkue aloittaa voittomaalikilpailun. Molempien joukkueiden pelaajat ampuvat vuorotellen kunnes ratkaiseva maali on ammuttu. Jäljellä olevia laukauksia ei suoriteta. Jos tulos kolmen pelaajaparin jälkeen on tasan, jatketaan "kerrasta poikki" -periaatteella pari kerrallaan.
Samaa pelaajaa ei saa laittaa suorittamaan laukausta samassa voittomaalikilpailussa ennen kuin kaikki kyseisen joukkueen kenttäpelaajat ovat ampuneet.

Protestit

Turnauksen vastalauseet käsittelee turnauksen jury, johon kuuluu turnauksen päällikkö, tuomarien edustaja ja joukkueenjohtajat osallisista joukkueista. Jyryn päätös on lopullinen. Vastalause on esitettävä suullisesti ottelutuomarille ja vastustajan joukkueenjohtajalle välittömästi ottelun päätyttyä sekä kirjallisesti turnaustoimistoon 20 minuutin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalauseen allekirjoittaa joukkueenjohtaja. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan jos vastalause hyväksytään.

Pelipaitakäytäntö
Otteluun kotijoukkueeksi merkitty joukkue pelaa tummalla pelipaidalla ja vierasjoukkue vaalealla pelipaidalla.

Turnausmitalit ja tsempparit
Molempien turnauksien kolmelle parhaalle joukkueelle jaetaan pokaalit ja joukkueiden pelaajat palkitaan mitalein. Mitaleita jaetaan joukkuetta kohti max. 20 kpl.  Jokaisessa ottelussa palkitaan molemmista joukkueista  joukkueen kyseisen ottelun tsemppari pelaaja jonka valitsee vastustajan valmennus.

Lisäksi turnauksessa palkitaan jokaisesta joukkueesta yksi  turnaulksen tsemppari.

Tuomarit
Otteluiden tuomareina toimivat SJL:n hyväksymät erotuomariliiton tuomarit.

Oikeus muutoksiin
Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa aikatauluja, pelattavaa kokonaisaikaa ja ottelujärjestystä tilanteiden niin vaatiessa.

Vakuutukset
Jokaisella pelaajalla ja toimihenkilöllä tulee olla voimassaoleva asianmukainen vakuutus. Turnauksen järjestäjä ei vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista.