Icehockey
27 - 28 feb 2016
Öppen

Följande regler gäller för Höga Kusten Pond Hockey Tournament 2016
  • Samtliga matcher i både Gruppspel och Play Off spelas i 2x10min med 1min paus vid sidbyte.
  • Det är 9min paus mellan matcherna. Bägge lagen som ska spela nästkommande match skottar isen.
  • Samtliga matcher startar samtidigt via speakern. Rullande tid.
  • Spelplanernas storlek är 25x15 meter.
  • Tekning vid matchstart och sidbyte.
  • Lagen måste vara på plats vid sin bana 15min innan matchstart.
  • Samtliga matcher har en Off Ice-domare.
    Domaren sköter tekningar, poängräkning och dömer för eventuella regelbrott.
    I första hand dömer lagen själva vem som får pucken om den kommer utanför banan. Vid tveksamhet dömer domaren.
  • Vid ’utvisning’ tilldöms straffslag från halva plan.
  • Vid mindre regelöverträdelser får motståndaren börja med pucken på sin planhalva.
    Motståndarlaget backar till sin planhalva.
  • Regelrätt mål tilldöms om pucken skjuts in genom de två öppningar som finns på pondhockeymålets framsida.
    Mål får endast göras inom motståndarens planhalva.
  • Vid mål måste det lag som gjort mål backa hem till sin planhalva.
  • Det är inte tillåtet med ’målvakt’, eller liggande spel framför målen (inte ens täcka på knä).
    Vid regelöverträdelse, som döms av domaren, tilldöms straffslag för det anfallande laget.
  • Hårda tacklingar, slagskott och hårt spel som kan skada en motståndare är förbjudet.
  • Lagen har 3 spelare på isen samtidigt och max 2 spelare på avbytarbänken. Fritt antal byten under matchen.
  • Bytena sker i närhet av avbytarbänken.
  • Efter varje match tar det vinnande lagets lagkapten scorekortet från domaren till sekretariatet.
    Vid oavgjort är det hemmalagets lagkapten som ansvarar för detta.
  • Vid skador under turneringen har laget möjlighet att ta in en extra spelare, dock max 5 personer i spel per match.
    Detta måste meddelas och godkännas av sekretariatet.
  • Samtliga lag är tillåtna att ha support och coachning.
    Samtliga lag i Young Blood Division måste ha minst en ledare på avbytarbänken.
  • I Gruppspelet ger vinst 2 poäng och oavgjort 1p.
  • Vid lika poäng avgörs placeringen i gruppspelet enligt följande:
    1. Inbördes möte,
    2. Målskillnad,
    3. Flest gjorda mål
    4. Lottning.
  • Samtliga spelare måste bära hjälm, skridskor och ishockeyklubba. Övrig utrustning är valfritt.
    För Young Blood Division är det obligatoriskt med galler på hjälmen.
  • Samtliga matcher spelas med godkänd matchpuck.
  • Samtliga lag måste ha en uppsättning av hemma- och bortamatchtröjor.
  • Det råder 100% nolltolerans för samtliga deltagare/ledare att uppträda/spela berusade.
    Skulle så vara fallet sker omedelbar uteslutning av det berörda laget.
  • Vid grova överträdelser, hot och liknande från lag eller ledare utesluts laget omedelbart från turneringen.
  • Lagkapten/ledare ansvarar att alla i laget känner till reglerna kring HKPHT 2016.
  • Lagen rekommenderas att registrera sig och hämta ut sin goodiebag på fredagen på Sportringen77/Sticks Online mellan kl10-18. Det räcker om en per lag gör detta. Det finns även möjlighet att hämta sin goodiebag senast 08:30 på lördag morgon i sekretariatet vid Hörnsjön Arena.